Λεουτσάκος: Έχουμε σχέδιο για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

«Υπάρχει σχέδιο ρεαλιστικό το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ανάταση στην ελληνική οικονομία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, Στάθης Λεουτσάκος, στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Μάρως Λεονάρδου.

«Καταρχήν δίνουμε μια μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην αντιμνημονιακή λαϊκή του πολιτική. Δεν ταιριάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια. Είναι έξω από τις ιδρυτικές του αποφάσεις και αυτό θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια, μέχρι την τελευταία στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στη βασική του προγραμματική θέση», σχολίασε αρχικά ο κ. Λεουτσάκος και συνέχισε:

«Είναι απόλυτα εφικτό και το τίμημα είναι η υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας και το συμφέρον του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός, έχει υποφέρει με μνημόνια 5 χρόνια, έχει φτωχοποιηθεί. Αν είναι η χώρα μας να μην έχει την κυριαρχία της, η έξοδος από την ευρωζώνη κα η δική της νομισματική πολιτική, γίνεται αναγκαία και εφικτή. Όλη η τρομοκρατία που δημιουργείται γύρω από τη δυνατότητα να αποκτήσει την εθνική νομισματική της πολιτική η χώρα, είναι για να δημιουργούν μονόδρομους μνημονίου».

Όπως επισήμανε, «Έχουμε σχέδιο για επιστροφή στην εθνική νομισματική πολιτική. Υπάρχει σχέδιο ρεαλιστικό το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ανάταση στην ελληνική οικονομία, να αντιμετωπίσει άμεσα τα υφεσιακά φαινόμενα, να πραγματοποιηθεί παραγωγική ανασυγκρότηση και να αντιμετωπισθεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας».

«Αυτά που ακούτε για τα ριφιφί είναι για να εκφυλίσουν κάθε εναλλακτική πρόταση. Στο Εθνικό νομισματοκοπείο, υπάρχει 1,5 δις. κομμένα νομίσματα, τα οποία ανανεώνονται, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες. Δεν κατάλαβα για πιο ριφιφί μιλάνε», τόνισε ακόμα και συμπλήρωσε:

«Η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς. Δεν είμαστε περαστικοί από την αριστερά. Ορισμένοι από αυτούς που κάνουν υποδείξεις δεν γνωρίζουν ούτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι και υπουργοί. Υπάρχουν ορισμένοι που κουνάν το δάχτυλο και κάνουν υποδείξεις, πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχονται από το χθες και εργαζόντουσαν για άλλους πολιτικούς φορείς. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή εντολή και τη λαϊκή στήριξη και μπορεί να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές και αλλαγή πορείας. Εισηγούμαι διακοπή των συνομιλιών για ένα μνημόνιο που θα είναι θανατηφόρο για έναν λαό και για τη χώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει προσκλητήριο στους παράνομους μετανάστες

Σπίρτζης: Πάμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μιντιακό τοπίο

Φίλης: Συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης οι εκλογές

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.