Λευτέρης Αυγενάκης: Η απάντηση για τον πίνακα στο γραφείο του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Για «αναληθή δημοσιεύματα» που αποδεικνύουν την «εμμονική αντιπολίτευση στην οποία κάποιοι καταφεύγουν» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας για τον «εξαφανισμένο» πίνακα στο γραφείο του Υπουργού.

Σε ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει τα εξής:

«Τα σημερινά δημοσιεύματα είναι αναληθή και αποδεικνύουν την εμμονική αντιπολίτευση στην οποία κάποιοι καταφεύγουν. Κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι πίνακες ζωγραφικής που παραδοσιακά κοσμούσαν το γραφείο του υπουργού είχαν απομακρυνθεί από το γραφείο και η υπηρεσία τους είχε αποθηκεύσει με ασφάλεια. Σήμερα ήδη έχουν επιστραφεί στη θέση τους, στο υπουργικό γραφείο. Είναι επιλογή του καθενός το πώς επιλέγει να διακοσμήσει το γραφείο κατά τη διάρκεια που θα είναι εκεί. Αναληθή σχόλια και ανακρίβειες δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα».

Λίγο νωρίτερα κύκλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησαν επίσης για αναληθή δημοσιεύματα και εξήγησαν ότι οι  πίνακες ζωγραφικής που ήταν αναρτημένοι στο γραφείο του Υπουργού κατά την θητεία του κ. Αυγενάκη, προέρχονταν από την προσωπική του συλλογή. Ήδη στη θέση τους έχουν αναρτηθεί οι πίνακες που παραδοσιακά κοσμούσαν το γραφείο του ΥΠΑΑΤ.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή του ο πρώην αναπληρωτής Υγείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης είχε ανεβάσει φωτογραφίες που όπως εξήγησε έφτασαν στον Τομέα Διαφάνειας του κόμματος και έδειχναν τον πίνακα που υπήρχε στο γραφείο του Υπουργού τόσο κατά τη θητεία των Βορίδη – Λιβανού όσο και σε εκείνη του Λευτέρη Αυγενάκη να μην υπάρχει πλέον. Ο κ. Πολάκης ζήτησε απαντήσεις και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Τσιάρα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Αν ισχύει αυτή η καταγγελία, μεριμνήστε να επιστρέψει ο πίνακας στη θέση του. Είναι περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, δηλ. του ελληνικού λαού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ