Λαζαρίδης στον Realfm 97,8: Ο Τσίπρας δεν πείθει ούτε τους πολίτες ούτε τον ίδιο του τον εαυτό

“Αν δείτε την απόφαση του Eurogroup θα καταλάβετε ότι δεν έχουμε ακόμα οριστική λύση στο θέμα του χρέους” δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Όταν οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά το 2012 πέτυχαν αντίστοιχη 10ετή επιμήκυνση, ο κ. Τσίπρας μας μιλούσε για ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε και ζητούσε τότε διαγραφή του επονίδειστου χρέους. Τώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα με μια καθυστέρηση τριών ετών μετά το τραγικό και καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, πήρε την ίδια επιμήκυνση που είχαν εξασφαλίσει οι τότε κυβερνήσεις, την εμφανίζει ως μεγάλη επιτυχία. Νομίζω εκτός από τους πολίτες, ο κ. Τσίπρας δεν πείθει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό” τόνισε.

“Όταν η ΝΔ τον Απρίλιο του 2016 ζήτησε εκλογές, τότε κάποιοι έσπευσαν να μας χαρακτηρίσουν και ως γραφικούς. Λέγαμε τότε ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα εκλογές γιατί δεν είναι μόνο τα οικονομικά ζητήματα, είναι τα θέματα της υγείας, της παιδείας, του μεταναστευτικού αλλά και τα εθνικά, το Σκοπιανό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αν είχαν γίνει οι εκλογές νωρίτερα, η χώρα δεν θα είχε φτάσει εδώ. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει καλύτερα αποτελέσματα και στην οικονομία και κυρίως στα εθνικά μας θέματα” ανέφερε.

“Αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή και κυρωθεί από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο, τα περιθώρια διπλωματικών ελιγμών τα οποία θα έχουμε στη συνέχεια θα είναι εξαιρετικά στενά. Αν η συμφωνία δεν κυρωθεί από αυτή την Βουλή και την βρούμε εμείς μπροστά μας ως κυβέρνηση, το ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της ΝΔ χθες, ότι δεν θα κυρώσουμε μία τέτοια συμφωνία, την οποία θεωρούμε κακή” υπογράμμισε

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ