Μητσοτάκης για περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο: Ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα- Μπορούμε μόνο να απαλύνουμε τα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα με τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαλύνουμε αυτές τις δεσμεύσεις» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι σε περίπτωση διακυβέρνησής του θα υπάρξει εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% και θα καθιερωθεί 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής δεσμεύτηκε για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1 δισ. ευρώ σε 800.000 άτομα από 760 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, αλλά και για την εξασφάλιση θέσης στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το μείγμα πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί, είναι επενδύσεις και δουλειές. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν ήμουν εγώ στη διακυβέρνηση της χώρας, το Ελληνικό θα είχε ήδη προχωρήσει», ενώ έκανε λόγο για «μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με το συμμάζεμα του κράτους» που θα έφερναν μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

«Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη 3-4% για να την αισθανθούν οι πολίτες» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε μπροστά μας ένα τέταρτο μνημόνιο, δηλαδή αυξημένα μέτρα και ενισχυμένο μηχανισμό εποπτείας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας τη ρύθμιση του χρέους και είπε:

«Το χρέος αναγκάστηκαν κάποιοι να το ρυθμίσουν διότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα ξέφυγε τα τελευταία χρόνια. Δείτε τι είχε προβλέψει η απόφαση του Eurogroup to 2012 και θα δείτε ότι είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα».

«Η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα δεν τελειώνουν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε για προκλητικά πανηγύρια τόσο στις Πρέσπες όσο και στο Ζάππειο.Πηγή: enikonomia.gr

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ