«Λαίλαπα φωτιάς» από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο – ΦΩΤΟ

Από το Μυρτώο Πέλαγος ως το Ανατολικό Αιγαίο μονάδες επιφανείας, υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού και τις «Σκιές του Αιγαίου» του ΓΕΕΘΑ, εξαπέλυσαν «λαίλαπα φωτιάς», στο πλαίσιο της άσκησης «ΛΑΙΛΑΨ» με τη χρήση πραγματικών πυρών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μεγάλη, εντυπωσιακή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα, από την Δευτέρα 1η έως την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του επιβλητικού Πλοίου Γενικών Επιχειρήσεων «ΑΙΑΣ» το Αιγαίο «σφράγισε» από τους «αστακούς του Αιγαίου» όπως αποκαλούνται οι πυραυλάκατοι κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ», τρεις φρεγάτες, τα «αόρατα» υποβρύχια κλάσης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», τις «σαΐτες» MARK V των ομάδων ανορθόδοξου πολέμου και στελέχη των «Σκιών του Αιγαίου», της ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η «ΛΑΙΛΑΨ 1/24» ήταν προγραμματισμένη εθνική Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους, Κυκλάδων και ανατολικού Αιγαίου.

Όπως επισημαίνει το γραφείο τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) στη σχετική του ανακοίνωση, η εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Δείτε φωτογραφίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ