Λαφαζάνης: Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι – ΒΙΝΤΕΟ

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Μega”. Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι δεν συνεργαστεί με μνημονιακές δυνάμεις και εκτίμησε ότι η πιο πιθανή κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από τις εκλογές είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για να στηρίξουν την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ότι η εναλλακτική που προτείνει και πρότεινε ήταν πολύ προτιμότερη από το να χωθούμε στη μνημονιακή μπότα.”Δεν το ζητούσα για το συμφέρον μου  για τον τόπο το έκανα” ανέφερε.

“Το συκώτι του (σ.σ. Αλέξη Τσίπρα) το έτρωγαν οι πιστωτές. Το έτρωγαν αυτοί που πίεζαν εδώ στην Ελλάδα “υπέγραψε ό,τι να ναι αρκεί να μας φέρεις συμφωνία”, το έτρωγε το ευρωπαϊκό κατεστημένο με το οποίο υποτίθεται έκανε και σκληρή σύγκρουση και όχι εγώ που του έλεγα να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας και να μην κάνουμε πίσω” επισήμανε. 

“Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι.  Εκεί θα πάμε και θα πάμε είτε το θέλουμε είτε όχι και δεν είναι θέμα ιδεολογικό είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, προέβλεψε ο κ. Λαφαζάνης. “Δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο γιατί θα συναντήσει τέτοιες αντιστάσεις και διαμαρτυρίες που θα μείνει στα μισά του δρόμου”.  

Αυτό που γίνεται είναι το κύριο πλήγμα, και το δίνουμε στην περιφέρεια. Δεν έχουν προοπτική αυτές οι πολιτικές, είπε. Ωστόσο, τόνισε ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι εργαλείο ώστε να εφαρμόσουμε ένα ανορθωτικό πρόγραμμα για τη χώρα. 

Χαρακτήρισε τρομοκρατία τα όσα ακούγονται περί καταστροφής αν βγούμε από την ευρωζώνη. Δεν έχουμε νοημοσύνη, δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν χώρες που είναι εκτός ευρώ; διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το 90% του πλανήτη έχει εθνικό νόμισμα. 

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας πιέστηκε στην 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου, σημειώνοντας και αυτό ήταν μέσα στο παιχνίδι. Μας ένωνε η αντιμνημονιακή ομπρέλα. Αντί να ακυρώσουμε τα μνημόνια, φέραμε και το τρίτο. Έλεγα ότι η επιλογή θα είναι η σύγκρουση. Αυτή να επιλέξουμε. Και ζητούσα να πάμε σε έναν άλλο δρόμο, από την επιλογή των μνημονίων, υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: Δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Το θεσμικό θα ήταν να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το έκανε γιατί φοβόταν τη συζήτηση και φοβόταν την ψήφο εμπιστοσύνης, διότι μετά δεν θα είχε τη δυνατότητα (η κυβέρνηση) να πάει σε εκλογές και να μας αιφνιδιάσει, αλλά και να πιάσει τον ελληνικό λαό στο ύπνο. Αυτό ήταν το σχέδιο, και με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάμε σε εκλογές εξπρές. Καμία συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις, έχουμε πόλεμο.

Αναφερόμενος στο χρέος υποστήριξε ότι είναι ντροπή για τη χώρα να μην ζητεί τη διαγραφή του χρέους. Το δίλημμα είναι το χρέος ή η επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ότι μεταθέτουν το χρέος στις επόμενες γενιές. Καναμε αρκετά λάθη να μην κάνουμε και εγκλήματα, κατέληξε.

 Επίσης δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο ντιμπέιτ, αλλά χαρακτήρισε “κωμωδία” να θέλουν να πάνε σε δικομματική μάχη στημένη ανάμεσα σε δύο, με κοινό πρόγραμμα. Τι έχουν να πουν αυτοί οι άνθρωποι; Εγώ θα πάω για να γίνει συζήτηση, σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι δεν έγινε υπουργός για να κρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός. Στην ερώτηση ότι κάποιοι λένε ότι συμπλέει με το σχέδιο Σόιμπλε (για επιστροφή στη δραχμή) απάντησε: ΄Εχετε δει κανένα τέτοιο σχέδιο Σόιμπλε; Μια φημολογία υπάρχει. 

Για τον Αλέξη Μητρόπουλο

“Δεν θα είναι μαζί μας. Δεν υποστήριξε αυτές τις απόψεις που είχαμε εμείς. Το αντίθετο  έκανε. Άλλες απόψεις είχε και άλλες απόψεις έχει” είπε αποκλείοντας ουσιαστικά τη συμπόρευση του Αλέξη Μητρόπουλου με τη Λαϊκή Ενότητα. 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.