Κυβέρνηση: “Ναι” στην Εξεταστική Επιτροπή εφόσον κατατεθεί αίτημα

Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά, εφόσον κατατεθεί αίτημα για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, απαντά η κυβέρνηση δια του Γιάννη Οικονόμου στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει σε δήλωσή του ότι “αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία”.

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Οικονόμου τονίζει: “Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά”.

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε με δήλωσή του την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. “Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης για όσους η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας, τους κάνει ικανούς για όλα”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ