Κύθηρα: Το «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη – Με γερανό έσωσε μετανάστες

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, τον άνθρωπο που βοήθησε σημαντικά στη διάσωση δεκάδων μεταναστών στα Κύθηρα, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ. Πρωτοψάλτη για τις προσπάθειές του. Τόνισε, δε, ότι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών.

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση 80 ανθρώπων, από το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες στα Κύθηρα.

Έστησε ένα γερανοφόρο όχημα στον γκρεμό, πάνω από το ναυάγιο, και κατάφερε να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους που ήταν γαντζωμένοι πάνω στα βράχια και κινδύνευαν να πέσουν, να χτυπήσουν και να πνιγούν.

Όπως είχε περιγράψει ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια, στην κάμερα της ΕΡΤ: «Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να σκοτώνονται».

Ο ίδιος εξήγησε πως «φέραμε ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε έναν σάκο όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια».

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές, είπε πως σε ένα «πατάρι» στα βράχια βρίσκονταν στοιβαγμένοι 90 άνθρωποι. «Καταφέραμε και βγάλαμε τους 80. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί οι περισσότεροι», είπε ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ