ΚΥΣΕΑ: Στο επίκεντρο εξοπλιστικά, αναβάθμιση συστημάτων και επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Το μήνυμα στην Τουρκία

Με μήνυμα ότι «αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η έγκριση και η πορεία υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και η αναβάθμιση συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος.

Το ΚΥΣΕΑ ασχολήθηκε, επίσης, με την ενδυνάμωση και επικαιροποίηση του προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» και με λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα του σχεδίου επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

«Τέλος, συζητήθηκε η συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή μας και την νοτιοανατολική Μεσόγειο. Συμπεριφορά που αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Στη σημερινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ