Κύρτσος: Θα υπάρξει συμφωνία

Στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και τα «αγκάθια» που προέκυψαν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Επειδή μιλάω με τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων, ευρωβουλευτές που είναι κοντά σε κυβερνήσεις, μπορώ να σας πω ότι υπάρχει ένα πλαίσιο και θα υπάρξει συμφωνία. Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνω εγώ. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να τα «σπάσουνε», διότι αυτή τη στιγμή έχουν διάφορες εκκρεμότητες», δήλωσε αρχικά, ο ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι εδώ (σ.σ. Βρυξέλλες) ένα άγχος φοβερό. Έχουν την Ισπανία και τις εκλογές και γενικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκολύνει σε αυτή τη φάση του πάντες».

«Επομένως, αυτό το γενικό πολιτικό πλαίσιο θα διευκολυνθεί, με βάση την πληροφόρηση που έχω εγώ, και η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κύρτσος.

Συνέχισε δε λέγοντας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ: «Το κακό με αυτή τη διαδικασία όμως είναι ότι όσο τραβάει η διαπραγμάτευση, και όσο τραβούν οι εκκρεμότητες, χάνουμε το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης, διότι μια και πληρώσουμε τον λογαριασμό, πρέπει να τον πληρώσουμε με ένα σωστό τρόπο, με σωστές επιλογές για να φύγουμε μπροστά. Άμα είναι να πληρώνουμε και να σερνόμαστε και να ξανασυζητάμε, το έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν και δεν οδηγεί πουθενά».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Χρυσόγονος: Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά

Λεβέντης: Δεν αντέχει το Ελληνικό να βγάλει καλοκαίρι – ΒΙΝΤΕΟ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Μέρκελ στο Λουξεμβούργο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ