Κύρτσος στον Realfm 97,8: Από τα 19 δισ. ευρώ στον τουρισμό ζήτημα φέτος αν θα πετύχουμε 4 με 5

“Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Στηρίζω την προσπάθεια του Πρωθυπουργού που θεωρώ ότι είναι και ηρωική σε αυτές τις συνθήκες. Οι άλλοι έπεσαν το πρώτο τρίμηνο πάρα πολύ, δηλαδή τον Απρίλιο το Ηνωμένο Βασίλειο βυθίστηκε 20% του ΑΕΠ η οικονομία του, αλλά τα δικά μας συγκλονιστικά ποσοστά, αρνητικά εννοώ, θα έρθουν κυρίως το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που είναι τα τουριστικά τρίμηνα. Εκεί θα φανεί η τεράστια διαφορά, δηλαδή αν από τα 18 – 19 δισ. ευρώ που είχαμε πέρυσι σαν τουρισμό, είναι ζήτημα αν θα επιτύχουμε 4-5 δισ. ευρώ. Αυτό δεν καταργεί την ανάγκη της προσπάθειας”, είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Στηρίζω την προσπάθεια του Πρωθυπουργού και όλων των επαγγελματιών του κλάδου, έχω και επαφές μαζί τους, μου εξηγούν ότι τα μισά περίπου ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν. Αλλά νομίζω είναι κάτι το οποίο πρέπει να κάνουμε ελπίζοντας για το καλύτερο. Η κρίση αυτή όπως μας εξηγούν στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων είναι η μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον δύο χρόνια για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Επομένως τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, σημείωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Στο ερώτημα για το πώς βλέπει τη στάση της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών θεσμών και οργάνων σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα της χώρας και ιδίως τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας που αμφισβητεί τον εθνικό μας κυριαρχικό χώρο ο κ. Κύρτσος απάντησε μεταξύ άλλων: “Εκεί έχουμε πρόβλημα, θα πρέπει να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας. Στεκόμαστε και κάνουμε τις σωστές κινήσεις κατά την άποψη μου, δηλαδή μπλοκάραμε τις κινήσεις στον Έβρο. Τώρα βέβαια βλέπουμε ότι ο νέο-οθωμανισμός του Ερντογάν εξελίσσεται, είναι χαρακτηριστικό ότι χθες βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων όχι στη Συρία που βομβαρδίζουν συνήθως, αλλά και στο Ιράκ. Επομένως, βλέπουμε μία ευρύτερη επιθετικότητα. Σε αυτό το παιχνίδι η ΕΕ μας συμπαρίσταται σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών κυρίως φραστικά γιατί δεν υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει εγγύηση εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, άρα είναι αναγκαστικά φραστικά τα περισσότερα. Σε διμερές όμως επίπεδο βλέπουμε ότι πολλές φορές η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα, δηλαδή στενή σχέση με τη Γερμανία, στενές σχέσεις με την Ισπανία… Επομένως, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική ή κοινή πολιτική άμυνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πολλές χώρες λόγω της σημασίας της Τουρκίας, της δίνουν προβάδισμα στις διμερείς σχέσεις. Για αυτό ήταν πολύ καλή η συμφωνία με την Ιταλία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ