ΔΕΘ – Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους και το μέρισμά της να αφορά πρωτίστως τη νέα γενιά

Μία σειρά παρεμβάσεων και ένα συνολικό πλαίσιο για το πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τον νέο κύκλο ανάπτυξης ο οποίος ανοίγεται μπροστά, θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή ομιλία του στην 85η ΔΕΘ, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά το χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

«Η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «δεν δίστασε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να δαπανήσει σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση».

Ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες».

«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος διότι από τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αναγνωρίζεται η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι το πιο επιτυχημένο, γρήγορο και αποτελεσματικό μέτρο,σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την παρουσία του και είπε πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός παραβρίσκεται στη γενική συνέλευση της Ένωσης.

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με διοίκηση ΔΕΘ – Helexpo: Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η Θεσσαλονίκη ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η Θεσσαλονίκη ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού σχετικά με την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ.

Είπε ότι η επιλογή της ανάπλασης ήταν η σωστή απόφαση και τόνισε πως η λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης στο κέντρο της πόλης θα είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης, καθώς σε άλλες πόλεις του εξωτερικού οι εκθέσεις βρίσκονται μακριά από το κέντρο.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για να αυξηθεί το τείχος ανοσίας και είπε χαρακτηριστικά:

«Θα επιμείνω στην ανάγκη τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στην ενθάρρυνση όλων όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν το επόμενο βήμα, ώστε να αυξήσουμε τα ποσοστά του εμβολιασμού. Διότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε το περσινό συμβάν όπου η επιστροφή των φοιτητών σε συνδυασμό με μια γενικότερη χαλάρωση και με μια καθυστέρηση από μέρους μας, μιας εβδομάδας, λήψης μέτρων οδήγησε σε δυσάρεστες καταστάσεις».

 Τα εγκαίνια και ο διάλογος με τον Μητροπολίτη Άνθιμο

Ο Πρωθυπουργός, παρακολούθησε τη δέηση των εγκαινίων με την παρουσία του Μητροπολίτη Άνθιμου.

Θεωρείται βέβαιο πως στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της πόλης.

«Ευχαριστώ που με μνημονεύετε», είπε ο Πρωθυπουργός στον Άνθιμο.
Άλλωστε χθες, Παρασκευή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, η ανάπλαση της ΔΕΘ «είναι μια μεγάλη νίκη της Θεσσαλονίκης».

Παρόντες είναι μεταξύ άλλων οι: Υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

 

Η βόλτα του Πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ

Στους χώρους της ΔΕΘ περιηγήθηκε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνάντησή του με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα, υπουργών και αυτοδιοικητικών της πόλης.

Την ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με το thesstoday.gr ανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, και ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης, ενώ τον Πρωθυπουργό συνοδεύει ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη βόλτα του από το περίπτερο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ – Helexpo Τάσο Τζήκα, τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Σταυρό Καλαφάτη και στελέχη της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο περίπτερο του ΟΑΣΘ όπου και ανέβηκε σε ένα από τα καινούρια λεωφορεία του Οργανισμού. Αμέσως μετά βρέθηκε στο stand της Αττικό Μετρό, όπου και συνομίλησε με τον πρόεδρο, Νίκο Ταχιάο, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί από το μετρό, όμως αυτό θα αλλάξει».

Δείτε φωτογραφίες του thesstoday.gr από τη ΔΕΘ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ