Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα «παράπονα» του Κουτσούμπα για την μπύρα και οι ρακές στην Κρήτη

Συζήτηση με χαλαρή διάθεση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γιώργο Λιάγκα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όλους και για όλα, ενώ ερωτήθηκε για την μπύρα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και για τις ρακές στην Κρήτη.

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση – Ευρύ «rotation» στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο

Ερωτηθείς για την απάντηση που είχε δώσει ότι θα έβγαινε για μπύρα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι ο κ. Κουτσούμπας του έκανε «παράπονα». «Με ρώτησαν με ποιον πολιτικό αρχηγό θα προτιμούσα να πάω για μπύρα και είπα τον Κουτσούμπα, δεν είπα ότι ήταν ο μόνος που θα πήγαινα. Αν και μου έκανε σφοδρά παράπονα ο Κουτσούμπας. Μου είπε “τι μπύρα, μόνο ρακές πίνουμε εμείς”», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια μίλησε και για τα κεράσματα με ρακές που δέχτηκε στην περιοδεία του στην Κρήτη, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν πίνει όταν μετά πρέπει να απευθύνει μία ομιλία, ενώ έκανε αναφορά και στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Απλά δεν πίνω. Προσποιούμαι ότι πίνω. Να έπινα πέντε ρακές και μετά να έπρεπε να βγάλω και ομιλία; Θα ήταν συνταγή καταστροφής».

Είπε, μετά, μία ιστορία με τον πατέρα του. «Κάποτε που ήμουν μικρός είχα πάει σε μια περιοδεία με τον πατέρα μου στην Κρήτη το ’89 και είχα πει ότι θα τον ακολουθήσω και θα πίνω ό,τι πίνει. Στις 12 είχα φύγει και ήμουν κάπου αλλού. Οπότε κατέληξα ότι μάλλον εγώ δεν έχω τις ίδιες αντοχές. Τις έπινε τις ρακές και το απολάμβανε. Κι εγώ θα τις απολάμβανα αρκεί να μην έπρεπε να μιλήσω μετά. Ήταν ένας άλλος τρόπος άσκησης της πολιτικής. Δεν θέλω ποτέ να προσβάλω τους ανθρώπους, πάντα θα πεις “ναι” σε ένα κέρασμα, αλλά δεν μπορείς να δουλεύεις και να πίνεις. Αυτά τα δύο δεν γίνονται μαζί. Στο τέλος της ημέρας θα πιώ ένα κρασάκι και καμιά μπυρίτσα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ερώτημα τι θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα, αν είχε βγει για ένα ποτό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος τον ρωτούσε τι θα έπρεπε να κάνει μετά το αρνητικό για την αξιωματική αντιπολίτευση αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης είπε αρχικά: «Με φέρνεις σε δύσκολη θέση, φαντάζομαι ο ίδιος ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνει. Είναι ήδη 15 χρόνια αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, το πώς βιώνει και το πώς μεταβολίζει κανείς πολιτικά μία πολιτική ήττα. Φαντάζομαι ότι είναι μία βαθιά προσωπική απόφαση που αφορά τον ίδιο και το κόμμα του».

Θα πρέπει να παραιτηθεί ο Τσίπρας αν χάσει με μεγάλη διαφορά στις δεύτερες εκλογές, ερωτήθηκε στη συνέχεια, και απάντησε: «έχω την άποψή μου αλλά δεν θα την πω δημόσια».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ