Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα στο Μουσείο του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι – ΦΩΤΟ

Το Μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι, που λειτουργεί σε συνεργασία με το Λούβρο του Παρισιού, επισκέφτηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τον Γάλλο διευθυντή του, Manuel Rabatè, και θαύμασε τα εκθέματα, μερικά από τα οποία είχαν σχέση και ήταν εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, είδαν άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, της πριγκίπισσας Αριάδνης από την Κρήτη, αμφορείς με αναπαραστάσεις αλλά και τα αγάλματα των Παγκρατιστών Κρεύγα και Δαμόξενου κατά τη μονομαχία τους.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων Wahat Al Karama, στο Αμπού Ντάμπι. Ο Πρωθυπουργός περπάτησε στον χώρο του Μνημείου και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Είναι τιμή μου να επισκέπτομαι αυτό το θαυμάσιο Μνημείο, στη μνήμη των γενναίων ηρώων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι δύο χώρες και οι λαοί μας θα είναι για πάντα δεμένες με δεσμούς αμοιβαίου σεβασμού και βαθιάς φιλίας», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ