Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: Τα λόγια του ηχούν ακόμη μέσα μου

Μία συγκινητική ανάρτηση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Facebook στην 32η επέτειο δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι “τα λόγια του ηχούν ακόμη μέσα μου. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη”.

Ο Πρωθυπουργός έγραψε στο μήνυμά του: “Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, άνανδροι δολοφόνοι έκοψαν το νήμα της ζωής του Παύλου Μπακογιάννη. Δεν μπόρεσαν, όμως, να ανακόψουν την ορμή των ιδεών του.

Η εθνική ενότητα και η πολιτική ωριμότητα είναι, πια, πλειοψηφική πραγματικότητα: τα δυνατά δέντρα που ρίζωσαν και μεγαλώνουν στη χώρα, πάνω στους σπόρους της σκέψης και της δράσης του Παύλου. Τα λόγια του ηχούν ακόμη μέσα μου. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη.

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Παύλο Μπακογιάννη

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια δολοφονήθηκε στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στην Αθήνα, ο Παύλος Μπακογιάννης. Δράστες τρία μέλη της 17 Νοέμβρη.

Φτάνοντας στο γραφείο του, τρεις άνδρες με 45άρια πιστόλια του έριξαν τέσσερις σφαίρες. Ο Παύλος Μπακογιάννης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με τη δολοφονία του να προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο.

Για πολλούς το ότι αποτέλεσε στόχο ήταν έκπληξη καθώς ήταν ένας άνθρωπος ενωτικός, με σύνεση και παρά την πλούσια δράση του πολύ χαμηλών τόνων. Ο Μπακογιάννης κηδεύτηκε στο Καρπενήσι στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πλήθους κόσμου, με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ