Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει επιστολές σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

Παρά τη θετική, διεθνώς , ανταπόκριση που έχουν οι θέσεις της Ελλάδας γύρω από τις τουρκικές προκλήσεις, η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξετάζει το ενδεχόμενο να ενημερώσει για το θέμα, με επιστολές στις Βρυξέλλες, τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το ΝΑΤΟ.

«Το γεγονός ότι αναγνωρίζεται το δίκαιο της Ελλάδας δεν σημαίνει εφησυχασμό από την πλευρά μας», ανέφεραν σχετικώς αρμόδιες πηγές. Οι επιστολές αναμένεται να παραθέτουν τους κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή,  όπως προκύπτουν από τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις. Η κυβέρνηση θέλει με τις επιστολές να απαντήσει αναλυτικά σε όλους τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, παρουσιάζοντας στοιχεία που θα εδραιώνουν και θα αποδεικνύουν το δίκιο της ελληνικής πλευράς.

«Η χώρα που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες δεν μπορεί να εγκαλεί την Ελλάδα» σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Τουρκία είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ ούτε έχει επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Βορειοατλαντική συμμαχία.

Η ελληνική πλευρά παραμένει ψύχραιμη απέναντι στην «υστερία» που εκφράζεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου και το μήνυμα, όπως το εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι ότι «η Ελλάδα ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ