Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στο Ισραήλ

Αρκετά πιθανό είναι το σενάριο να ταξιδέψει το επόμενο διάστημα στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των ενεργών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Αθήνα μπροστά στην κρίση με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε το απόγευμα της Δευτέρας (16/10) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα στον Τούρκο Πρόεδρο έγινε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας παρόλο που αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι βλέπουν τα θέματα με την ίδια ματιά. Σημαντικό να είμαστε σε επικοινωνία, σημειώνει η Αθήνα.

Επίσης δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να βρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ισραήλ, χωρίς όμως να έχει «κλειδώσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ