Κυρανάκης στον Realfm 97,8: Μειώνουμε την γραφειοκρατία, φέρνουμε ψηφιακές λύσεις

«Την επόμενη εβδομάδα έρχεται στις επιτροπές της Βουλής και την μεθεπόμενη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο που έχει στόχο να απλοποιήσει και να επιταχύνει τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Καταργούμε το πιστοποιητικό ΤΑΠ που έπαιρνε πολύ χρόνο στους πολίτες και την παρουσία στο κτηματολόγιο» δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Από τον Ιανουάριο του 2024 ξεκινάει η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτου. Στο τελικό βήμα αυτής της εφαρμογής υπάρχει καταχώρηση στο κτηματολόγιο, εκεί θα χρειάζεται μια εργάσιμη μέρα για να μεταγραφεί ή να απορριφθεί η πράξη. Αυτό θα φέρει ασφάλεια στους ιδιοκτήτες, στους αγοραστές και στους επενδυτές» πρόσθεσε.

«Μειώνουμε την γραφειοκρατία, φέρνουμε ψηφιακές λύσεις και θεωρώ ότι με τις κινήσεις που κάνουμε να καταργήσουμε και το χαρτί θα μπορέσει η διαδικασία αυτή να γίνει πιο φιλική στον πολίτη» περιέγραψε ο κ. Κυρανάκης.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση Σαμαρά για την επίσκεψη του Ερντογάν απάντησε ότι «τα δεδομένα για το περιεχόμενο του διαλόγου και τη στάση των δύο κρατών τα γνωρίζει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Σεβόμαστε τη γνώμη των πρώην προέδρων, τα δεδομένα όμως για το τι θα περιέχει ο διάλογος τα γνωρίζουν ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ