Κουβέλης:Ας αποδραματοποιήσουμε το θέμα της εκλογής Προέδρου

Κουβέλης:Ας αποδραματοποιήσουμε το θέμα της εκλογής Προέδρου

«(…) Το ζήτημα είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να εκλεγεί, πρέπει να εξασφαλίζεται ένα ευρύτερα συναινετικό πεδίο, τόσο στην πολιτική, όσο και στην κοινωνία. Δεν υπάρχουν αυτές οι συναινέσεις. Κατά συνέπειαν, ας αποδραματοποιήσουμε το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας (…)», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «ακόμη και το ενδεχόμενο των εκλογών, ας αντιληφθούμε όλοι, ότι μπορεί να αποτελεί και μια λυτρωτική διαδικασία για την κοινωνία, η οποία, μέσα στην ασφυξία αυτού του πολωμένου κλίματος, πρέπει να αποφανθεί η ίδια».

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «εκείνο το οποίο, σήμερα, ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεν είναι μόνο οι περαιτέρω διευκρινίσεις επί των προτάσεων και των εισηγήσεων της κυβέρνησης για να επανέλθει η τρόικα στην Ελλάδα και να επέλθει συμφωνία. Ζητούν να υπάρξουν μέτρα, ιδιαιτέρως επαχθή, αλλά και αναποτελεσματικά για την συνολικότερη υπόθεση της οικονομίας μας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ