Κουτσούμπας από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

Την αναγκαιότητα για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παρέστη σήμερα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διοικητή του “Ευαγγελισμού” και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε “έναν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους και όλες εσάς που έχετε αποφασιστική συμβολή με την επιστημονική σας γνώση, με την εργασία σας στην προστασία της υγείας και της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού. Και μάλιστα αυτή η συμβολή σας είναι τόσο μεγάλη, ανεκτίμητη, ακριβώς γιατί γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τεράστιες ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας”.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι “ξέρουμε ότι δε θέλετε τα υποκριτικά χειροκροτήματα και τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα και τα πολλά ‘μπράβο’. Αυτό που χρειάζεται, είναι εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας και στον Ευαγγελισμό. Χρειάζεται να επιταχθεί εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας της υγείας για να βρεθούν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ και να μπορέσουν να ανασάνουν τα νοσοκομεία που έχουν καταρρεύσει, όπως σήμερα ο Ευαγγελισμός που στην ουσία λειτουργεί με την προσωπική αυτοθυσία όλων σας. Χρειάζεται η ένταξη σας εδώ και τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν υποδομές, εργαστήρια, να υπάρχει επάρκεια όλων αυτών των εργαλείων για να κάνετε αποφασιστικά την δουλειά σας έτσι όπως επιτάσσει η επιστήμη αλλά και οι τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνικής, των δυνατοτήτων που έχουμε και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Αν δεν υπήρχαν οι ανταγωνισμοί των εταιρειών των μονοπωλιακών μεγαθηρίων του φαρμάκου, θα μπορούσε να εμβολιαστεί γρήγορα, μαζικά όλος ο πληθυσμός. Αυτά είναι που χρειάζεστε, όπως και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για να μην γίνεται αυτός ο χαλασμός στα νοσοκομεία και να μπορούν να κάνουν ουσιαστικά τη δουλειά τους, όχι μόνο σε συνθήκες covid πανδημίας, αλλά και όλη την υπόλοιπη περίοδο”.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως “αυτή τη μέρα, 7 του Απρίλη πέρσι, ανοίξατε έναν μεγάλο, έναν σπουδαίο δρόμο για τους εργαζόμενους της χώρας μας, για το δημόσιο σύστημα υγείας. Θα πρέπει αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί, και σωστά κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά στις διάφορες διαστρεβλώσεις, στις συκοφαντίες, στις προβοκάτσιες που κάνει η κυβέρνηση, τα υπουργεία, ο κρατικός μηχανισμός που φτάνει μέχρι να χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, την καταστολή, τα γκλομπς και τα ΜΑΤ, αντί να πάρει τα μέτρα που έχει ανάγκη για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, για να μπορέσετε να ανασάνετε κι εσείς, αλλά κυρίως για να σωθεί ο κόσμος που υποφέρει”.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι “όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη μάχη, να δώσουμε την απάντηση, να ανοίξουμε τον δρόμο. Μπορεί να φοράμε μάσκες αλλά τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Αυτό το σύνθημα, που συντάραξε όλη την οικουμένη και που ξεκίνησε τέτοια μέρα πέρσι εδώ από τον Ευαγγελισμό, θα πρέπει να γίνει σύνθημα όλων. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων, οι εργάτες και οι εργάτριες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σουπερμάρκετ και των άλλων κλάδων, οι επιστήμονες σε άλλους κλάδους, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες στα χωριά της πατρίδας μας, οι νέοι και οι νέες, οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι μαθητές, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, σαν μια γροθιά, σε συμμαχία όλοι μαζί, για να ανοίξουμε αυτόν τον δρόμο υπεράσπισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, επίταξης του ιδιωτικού τομέα, κοινωνικοποίησης αυτού του τομέα, για να μπορούμε να απαντήσουμε σ’ αυτά που έχει ανάγκη ο λαός, η εργατική τάξη, οι γιατροί και οι νοσηλευτές” και κατέληξε λέγοντας: “Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα, παντού, κυρίως στους δρόμους του αγώνα. Καλή δύναμη σε όλους και όλες”.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: 902.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ