Κουτσούμπας: Θα εξακολουθεί να ματώνει ο ελληνικός λαός

«Είχαμε συνάντηση με τους δημάρχους των κατεχόμενων πόλεων της Κύπρου. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αυτό που σε όλους τους τόνους επισημαίνει το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις, ότι το κυπριακό πρόβλημα, είναι πρόβλημα κυρίως εισβολής και κατοχής και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να επιλυθεί» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους των κατεχόμενων Δήμων της Κύπρου.

«Ανησυχούμε για την προώθηση ουσιαστικά ενός νέου σχεδίου Ανάν, μιας διχοτομικής λύσης όπου δε θα λύνει κανένα από τα κύρια ζητήματα και εκφράσαμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, την αλληλεγγύη, με το λαό της Κύπρου, για μία Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με μία ιθαγένεια, μια προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, που πραγματικά θα μπορεί ο λαός της να έχει την εξουσία, την ευημερία και να μπορεί να οδηγείται σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ταυτόχρονα ανταλλάξαμε και σκέψεις για διάφορα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας. Ενημερώσαμε τους δημάρχους για την κατάσταση στην Ελλάδα, την πολιτική κατάσταση, την πορεία της κρίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και ποιες είναι οι θέσεις του ΚΚΕ γύρω από αυτά τα προβλήματα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη βουλή, δήλωσε:

«Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δε μπορούν να κρύψουν ότι έρχονται νέα επώδυνα μέτρα, για τα οποία ήδη υποφέρει ο λαός μας. Τα νέα φορολογικά μέτρα που έρχονται και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου τομέα, όπως και το πέρασμα του νόμου για το γνωστό ‘κόφτη’, τον ‘αυτόματο κόφτη’, δηλαδή το συμπληρωματικό μνημόνιο, που είναι μόνο για την εξασφάλιση των κερδών των λίγων και για τα οποία βέβαια πάλι θα εξακολουθεί να ματώνει μόνο ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Με τα πρόσθετα μέτρα η οικονομία θα βουλιάξει πιο βαθιά στην ύφεση

Φρένο στα σενάρια ανασχηματισμού βάζει η Γεροβασίλη

Υπάρχουν ακόμα φορείς “φαντάσματα” στο Δημόσιο

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.