Κουτσούμπας: Το Πολυτεχνείο είναι πηγή έμπνευσης και στήριγμα για τους σημερινούς και μελλοντικούς αγώνες

Στην μεγάλη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε σε δήλωσή του ότι «το Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά, είναι πηγή έμπνευσης, είναι στήριγμα για τους σημερινούς και μελλοντικούς αγώνες».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, «τα μηνύματα του είναι επίκαιρα, είναι διαχρονικά. Σήμερα συναντιέται το σύνθημα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” με τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών εμπόρων, των επιστημόνων, της νεολαίας, ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική υπερφορολόγησης των αδυνάτων, στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, για σύγχρονη Παιδεία, για Υγεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, «το σύνθημα “Έξω οι ΗΠΑ” που φώναξαν οι φοιτητές και ο λαός τον Νοέμβρη του ’73, “Έξω το ΝΑΤΟ, Έξω οι βάσεις”, είναι επίκαιρα και δίνουν το μήνυμα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους. Όπως γίνεται, σήμερα, στον αγώνα, στην αλληλεγγύη που εκφράζει ο ελληνικός λαός και η νεολαία στον παλαιστινιακό λαό, ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, σε αυτόν τον κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών, τον δολοφόνο των αμάχων, τον οποίο στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση, δίνει “γην και ύδωρ” σε όλους αυτούς τους δολοφόνους των λαών».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «αυτά τα μηνύματα τα συναντάμε σήμερα, τα φωνάζουμε στους δρόμους του αγώνα, θα τα φωνάζουμε για πάντα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ