Κουτσούμπας: Αναπάντητα τα ερωτήματα του ΚΚΕ για τις παρακολουθήσεις

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις,  ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει στο ίδιο τροπάρι του πρωθυπουργού, να μιλάει για κάποιο “λάθος” και για μια “υπηρεσιακή αστοχία” κι όλα αυτά για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από μια κρατική υπηρεσία πληροφοριών, όπως η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται και δίνει λόγο προσωπικά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη».

Για το ΚΚΕ η ουσία έγκειται στο ότι «οι νόμοι, οι οδηγίες, οι κανονισμοί της ΕΕ -που στο όνομα της “εθνικής ασφάλειας”, του “δημόσιου συμφέροντος” κ.ά.- βάζουν στο στόχαστρο τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού μας, δεν διορθώνονται. Μόνο καταργούνται! Συνεχίζετε στο ίδιο τροπάρι, για να καλυφτεί με ένα πέπλο δήθεν νομιμότητας η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και η παρακολούθηση ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος, όπως το ΚΚΕ, όπως προφανώς και κάθε παρακολούθηση, αφού, όπως είπε και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ -και συμφωνείτε και σεις κύριοι της κυβέρνησης- “κανείς δεν εξαιρείται”! Μάλιστα, τώρα πάτε να το δικαιολογήσετε, ότι αυτό γίνεται χάριν της ισοτιμίας όλων των πολιτών! Ισότιμη παρακολούθηση όλων! Για να μην μένει κανένας παραπονούμενος!», σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ.

Η εν εξελίξει συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα, «αυτό που το ΚΚΕ είπε από την πρώτη στιγμή. Ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε και τα άλλα κόμματα -πέρα από κάποιες μικρές γενικόλογες αναφορές- ακούμπησαν το σάπιο, αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ασφαλείας, ιδιωτικοί στρατοί και κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ και των κρατών – μελών της. … Αυτό το πλαίσιο που όλοι έχετε συνδιαμορφώσει, δίνει το “πράσινο φως” για την παρακολούθηση των πάντων!», υποστήριξε επίσης.

Επισήμανε επίσης ότι το ΚΚΕ δεν πήρε απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε, «ούτε φυσικά από την κυβέρνηση της ΝΔ που έχει την πρώτη ευθύνη και είναι υποχρεωμένη να δίνει απαντήσεις, ούτε από τα άλλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τα προηγούμενα χρόνια, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, και γνωρίζουν πολύ καλά τι ψήφισαν στα χρόνια τους, αλλά και τι ήδη ήταν σε ισχύ από πριν και δεν το άλλαξαν, άσχετα αν θέλουν να τα ξεχάσουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ