Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Ο Πούτιν είναι ένας μάστορας της παραπλάνησης

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και στο διάγγελμα Πούτιν.

«Είναι μια ανησυχητική εξέλιξη, μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο σκοτάδι του πολέμου, σε ένα σκοτάδι διπλωματικού αδιεξόδου. Ο χειμώνας αυτός θα αλλάξει εποχή για τα διεθνή πράγματα. Δεν φαίνεται να αναστρέφεται αυτή η πορεία και πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι με μεγάλη ψυχραιμία και να δούμε και εμείς επειδή είμαστε μια χώρα της ευρύτερης γειτονιάς, πώς σε συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους μας θα σταθούμε απέναντι σε αυτή τη νέα κλιμάκωση, που είναι κάθετη και ευρεία. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέο σταυροδρόμι» σχολίασε για την κήρυξη μερικής επιστράτευσης στην Ρωσία.

«Ο Πούτιν είναι ένας μάστορας της παραπλάνησης και δεν αποκλείω ότι έχει παραπλανήσει και τον Ερντογάν γιατί θέλει να κρατάει πάντα το χαρτί της έκπληξης για τον εαυτό του» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ο Ερντογάν με τρόπο εξοργιστικό εμμένει στην τακτική δαιμονοποίησης της Ελλάδας. Παρουσιάζει μια Ελλάδα που πνίγει μετανάστες, εκπαιδεύει τρομοκράτες και εξοπλίζει νησιά και απειλεί την Τουρκία. Η δαιμονοποίηση της Ελλάδας είναι ένα μέρος της στρατηγικής του» είπε σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Επιχειρεί να φέρει την Ελλάδα σε μια κατάσταση διαπραγμάτευσης για τα αδιαπραγμάτευτα ή σε μια κρίση» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν “βλέπει” θερμό επεισόδιο απάντησε ότι «πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο, αυτό επιβάλλει η σοβαρότητα και η σωφροσύνη. Είμαστε σε κατάσταση που πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ