Κουμουτσάκος: Η χώρα χρειάζεται πολιτικό κόφτη στο ψέμα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στην εισήγησή του κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι «πρώτη φορά κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα 12 δισ. και πανηγυρίζει. Οι πολίτες βιώνουν και πληρώνουν ψέματα. Πρωθυπουργός με αυταπάτες είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός».

Παράλληλα, είπε ότι σύντομα θα ενσκύψει τυφώνας έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δισ. καθώς και ότι ακολουθεί «ο διαβόητος κόφτης οριζόντιων περικοπών». «Όλα αυτά» συνέχισε «θα τα πληρώσουν τώρα οι Έλληνες στο όνομα μιας ασαφούς υπόσχεσης για μελλοντική διαχείριση του χρέους -χρέος το οποίο δεν θα κουρευτεί».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτικό κόφτη στο ψέμα», υπογραμμίζοντας πως αυτό «το ζητάει η πλειονότητα των πολιτών και δεν θα αργήσει να γίνει».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λύσει κανένα πρόβλημα των Ελλήνων, κατασκευάζει εχθρούς, βάζοντας απέναντι είτε τους πολίτες, είτε τις πολιτικές δυνάμεις, είτε τους εταίρους. «Όλα αυτά τα κάνει για να κατασκευάσει μάχες και δήθεν θριάμβους, που αποδεικνύονται ήττες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει από και μέσα από τη σύγκρουση που την κατασκευάζει με κάθε ευκαιρία» επεσήμανε.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι εφικτή, καθώς αυτό θα καταδικάσει τη χώρα σε ένα μνημόνιο χωρίς τέλος. «Ας προχωρήσουμε τη συζήτηση και την προσπάθεια για την υπόθεση του χρέους με τις προτάσεις μας. Επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής, χαμηλα επιτόκια και μετατροπή σε σταθερά επιτόκια. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία που είναι η σχέση χρέους με το ΑΕΠ. Να δώσουμε αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία, για την οποία η κυβέρνηση αδιαφορεί» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως στο αποτέλεσμα του Eurogroup υπάρχει γενικόλογη και ασαφή αναφορά, ενώ όπως είπε δεν ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με δική της ευθύνη υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση της βιωσιμότητας του χρέους, καθώς ανέτρεψε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, φόρτωσε τη χώρα με νέα δανεικά για τις τράπεζες, ενώ πάγωσαν οι αποκρατικοποιήσεις. «Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, κούρεμα χρέους με μείωση χρέους κατά 100 δισ., επαναγορά χρέους με μείωση χρέους κατά 30 δισ.» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup του ’12 ως «απόφαση θεμέλιο». «Τίποτα από τα προηγούμενα δεν τα στήριξε ο Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τόνισε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε πλήρως τις αρχικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες εξαπατήθηκε, όπως είπε, ο λαός. «Ζητούσε ευρωπαϊκή διάσκεψη, κούρεμα χρέους και διαγραφή χρέους. Τίποτα από αυτά δεν έκανε. Τώρα ανακαλύφθηκε το νέο άλλοθι. Οι αυταπάτες. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν. Ήταν όλα ψέματα, λαϊκισμός και δημαγωγία» υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος και άσκησε κριτική και στους εταίρους για το γεγονός ότι αποδέχθηκαν αυτά τα μέτρα.

Όσον αφορά το αίτημα για εκλογές ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε πως είναι στάση ευθύνης και υπαγορεύεται από τη συνολική απαράδεκτη κατάσταση που έχουν σύρει τη χώρα. «Δεν αφορά μόνο τα δημοσιονομικά, αφορά την πραγματική οικονομία, την ασφάλεια, το προσφυγικό, την κατάσταση στην παιδεία. Είναι ανάγκη να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Όλα τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα βρίσκουν μία πολύ βαθιά απαισιοδοξία. Δεν μπορεί μπροστά σε αυτήν την κατάσταση να λες “δεν μας ενδιαφέρει”. Μας ενδιαφέρει να αλλάξει η κατάσταση αυτή που έχει οδηγήσει σε παραίτηση τη μεγάλη μερίδα των Ελλήνων» επεσήμανε.

Τέλος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη προς όφελος της Δημοκρατίας να υπάρξει άμεση διελεύκανση των καταγγελιών Βγενόπουλου για τη Δικαιοσύνη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση στον Πολάκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Φίλης: Σε βάθος τριετίας θα διοριστούν 20.000 εκπαιδευτικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα διάψευση του Βούτση για το πόθεν έσχες

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.