Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει σίριαλ τύπου Netflix – Ο Κασσελάκης τον έκανε από ροκ, ποπ και τώρα το γύρισε στο καλαματιανό

Για «πολύ τοξικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί θλίψη έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο Κασσελάκης έχει πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ από ροκ, τον έκανε ελαφρύ ποπ και τώρα το έχει γυρίσει και στο καλαματιανό».

Σε αχαρτογράφητα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το διαζύγιο με την «Ομπρέλα» – Οι εντός, οι εκτός και ο Τσίπρας

Μιλώντας στο OPEN ο Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε ότι «όλο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, είναι πρωτοφανές, πάρα πολύ τοξικό και προκαλεί θλίψη. Έχουν γίνει και σε άλλα κόμματα τέτοιου είδους πράγματα (…). Δεν υπήρχε αυτό το κλίμα. Χωρίζεις πολιτισμένα. Αυτό που γίνεται τώρα είναι πολύ κακό και δεν καταλαβαίνουν ούτε οι μεν ούτε οι δε πως κάνουν κακό στην εικόνα της Αριστεράς γενικότερα».

«Ο ίδιος (ο Κασσελάκης) λέει ότι ελέγχει τα πάντα αλλά σε έναν πόλεμο, δεν ελέγχεις και όλο το στράτευμα», πρόσθεσε και τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να υπάρχουν καθαρές λύσεις».

Αναγνωστοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, είναι σαν να γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Τι είπε για τον Πολάκη

Σε άλλο σημείο ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως «ο Κασσελάκης  έχει πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ από ροκ, τον έκανε ελαφρύ ποπ και τώρα το έχει γυρίσει και στο καλαματιανό. Εδώ οι δημοσκοπήσεις βάζουν ερώτημα “τι θεωρείτε ότι είναι ο Κασσελάκης” και οι περισσότεροι λένε δεξιός. Για μένα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας προοδευτικός φιλελεύθερος υποψήφιος και στη ΝΔ ή και στο ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στο πώς το κόμμα έφτασε ως εδώ, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε μία πολύ μεγάλη κρίση, είχε χάσει όλες τις ιδεολογικές του αναφορές μετά το 2015, δεν συζήτησε ποτέ τι έγινε. Το 2019 δόθηκε ιστορική ευκαιρία να συζητήσει τι έγινε το ’15, πού είμαστε πού πάμε, τι ταυτότητα έχουμε. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Δημιούργησε μια ιδεολογική ασάφεια, η μόνη συγκολλητική ουσία έμεινε ο Τσίπρας και το να πάρουμε την εξουσία. Όταν έφυγαν και τα δύο και ο Τσίπρας έφυγε, τότε κατέρρευσε».

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα» – Το μήνυμα από την ομάδα Αχτσιόγλου μετά την συνδιάσκεψη

«Και βρέθηκε ένας άνθρωπος, είπε πως θα λύσει το πρόβλημα της εξουσίας “γιατί μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη”, μάζεψε από διάφορα ρεύματα, έπαιξε καλά το χαρτί ότι υπονόμευαν τον Τσίπρα, ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν τον υπονόμευσε», συμπλήρωσε.

Τόνισε, πως σε καμία περίπτωση η αποτυχία του Τσίπρα δεν οφείλεται στους διαφωνούντες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ένα σίριαλ τύπου Netflix»

Για το εάν η Έφη Αχτσιόγλου πρέπει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Από ό, τι η ίδια είπε, δεν μπορούν να συμβιώσουν άλλο. Άρα, αν δεν μπορούν θα πρέπει να φύγουν. Για να μην επεκτείνεται όλο αυτό το κλίμα το οποίο υπάρχει (…). Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την κάτω βόλτα, δημοσκοπικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη, είτε φύγει είτε δεν φύγει η Αχτσιόγλου, έχει γίνει ένα σίριαλ του Netflix και έχει καθοδική πορεία και πάει για τρίτο κόμμα και ενδεχομένως να χάσει και την τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές».

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου κόμματος είπε: «Με τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε άγνωστα νερά δημιουργείται ένας χώρος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ένα κενό πολιτικό. Η φύση και η πολιτική απεχθάνονται τα κενά, οπότε θα καλυφθεί. Αν κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις και έχουν αξιοπρεπή παρουσία μπορεί να το γεμίσουν».

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας λέγοντας πως «αν συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα, θα μπορούσα να συνεργαστώ» και λίγο μετά τόνισε ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση του παραγωγικούς τους μηχανισμού, του κράτους και εκσυχρονισμό δημοκρατικό. Αν πιάσουμε τέτοια μεγάλα θέματα (…). Αν μπορώ να βοηθήσω, θα βοηθήσω».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ