Κώστας Αγοραστός: «Ήταν η καταστροφή του πλανήτη – Ότι μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα που του δίνει προβάδισμα με ποσοστό 41%, αλλά και στο γεγονός ότι ο νέος περιφερειάρχης θα βγει έπειτα από δεύτερη εκλογική αναμέτρηση την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στις καταστροφές που έπληξαν τη Θεσσαλία έπειτα από την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Ήταν μια δύσκολη μάχη. Μια μεγάλη μάχη. Πέραν από τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη θεομηνία του πλανήτη. Δυο φορές ο ουρανός έπεσε στη Θεσσαλία. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την τοξικότητα που προσπάθησε να μας διχάσει, αλλά είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την στοχοποίηση, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους σωτήρες της συμφοράς, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα ψέματα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα trolls, τα οποία ήταν τρομακτικά από όλες τις πλευρές και είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση. Εγώ καταλαβαίνω τον θυμό των ανθρώπων, καταλαβαίνω την αγωνία, καταλαβαίνω τη στεναχώρια, καταλαβαίνω τις φωνές, καταλαβαίνω αυτούς που επλήγησαν γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να τους βοηθήσουμε και ήμασταν εδώ όταν εμείς πηγαίναμε να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων αυτών, κάποιοι έπαιζαν με τον πόνο πολιτικά παιχνίδια. Είναι μεγάλο αποτέλεσμα για εμάς. Η περιφέρεια έκανε ότι μπορούσε, με όποιον τρόπο μπορούσε, σωστά όπως το μπορούσε. Λάθη μπορεί να κάνουμε, αλλά ήμασταν οι μόνοι που κάναμε πράγματα. Για κοιτάξτε ποιος έκανε πράγματα», ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Αγοραστού.

Σχετικά με αν έχει κάνει κάποια αυτοκριτική για τον τρόπο τον οποίο διαχειρίστηκε τη φυσική καταστροφή που έπληξε τη Θεσσαλία, τόνισε: «Η περιφέρεια δεν είναι η περιφέρεια είναι και οι δήμοι. Είναι και οι άλλες δυνάμεις οι οποίες βοηθούν σε αυτή την κατάσταση. Γιατί στοχοποιείτε μόνο την περιφέρεια; Η περιφέρεια αυτό που μπορούσε το έκανε και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έκανε 70 έργα τα οποία ήταν η συντήρηση των αναχωμάτων, τον καθαρισμό των ρεμάτων, των ποταμών, 580 χιλιόμετρα… Αυτά που μπορούσε να κάνει το έκανε (…). Την προηγούμενη θητεία, αυτά που μπορούσαμε τα κάναμε (…)».

Σχετικά με τον δεύτερο γύρο και για τον κ. Δημήτρη Κουρέτα, τον έτερο υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, είπε: «Εντάξει ο κ. Κουρέτας είναι γνωστός για τα ψέματα που έχει πει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν του απάντησα, αλλά θα την πάρει την απάντηση και θα την πάρει από τον κόσμο. Γιατί πορεύτηκε με το ψέμα και την στοχοποίηση και έκανε τον σωτήρα της συμφοράς. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος μπορεί να δώσει την απάντηση και θα τη δώσει την απάντηση… Γιατί γνωριζόμαστε. Εμείς εδώ μεγαλώσαμε. Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε καριέρα. Όλα αυτά τα χρόνια σταθήκαμε δίπλα στον κόσμο (…)».

Όσον αφορά για την απώλεια των 14 μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε ότι «Εμείς αυτό που μπορούσαμε και με τις χρηματοδοτήσεις που είχαμε, το κάναμε. Κι αυτοί που έρχονται εδώ και δείχνουν περιφέρεια Θεσσαλίας, πχ ο κ. Κασσελάκης, η δική του κυβέρνηση, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήγα εγώ ως Προέδρος της ένωσης περιφερειών, όταν μας εκχωρούσε τον καθαρισμό των ποταμών και των ρεμάτων στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους πήγε όλους κατηγορούμενους, αλλά έκτοτε δεν ξέρω τι έγινε, που χάθηκε μέσα στη Βουλή. Μας δικαίωσε γιατί δεν μας εκχώρησαν τους ανθρώπινους και χρηματικούς πόρους και είμαστε εδώ να δούμε τι έγινε σε όλη την επικράτεια από τα θέματα των ρεμάτων και τον καθαρισμό των ποταμών και το κάναμε όπως έπρεπε να το κάνουμε. Μέχρι σήμερα δεν μίλησα. Μέχρι σήμερα έτρεχα κοντά στον κόσμο».

Στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι καθώς ο εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κλήθηκε να απαντήσει για τα γεφύρια που έπεσαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, τα οποία επισκευάστηκαν μετά την κακοκαιρία Ιανός. «Είναι ψέματα. Κανένα δεν γεφύρι δεν έπεσε. Δεν ακροβατώ στο 41%. Λέτε ψέματα. Η γέφυρα που έπεσε ήταν του 50 και του 60, λέτε ψέματα. Ψεύδεστε. Τα γεφύρια που κάναμε εμείς άντεξαν και οι δρόμοι άντεξαν. Ήταν η καταστροφή του πλανήτη. Τα έργα γίνονται με κάποιες προδιαγραφές, οι οποίες ψηφίζονται από τη Βουλή. Βγαίνουν από το υπουργείο και τηρούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας ή των δήμων. Εάν το φαινόμενο ξεπερνάει την κλίμακα των αντοχών (…). Σας προσκαλώ να ‘ρθείτε και σας προκαλώ», είπε κλείνοντας ο κ. Αγοραστός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ