Άρση μέτρων: Συναυλίες με «σύστημα σκακιέρα» – Tι ισχύει για τα σινεμά και τα θέατρα

Τον οδικό χάρτη ανοίγματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων παρουσίασε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού ανέφερε συγκεκριμένα ότι την Παρασκευή 14 Μαΐου θα ανοίξουν τα μουσεία σε όλη την Επικράτεια τονίζοντας ότι έχουν ήδη σταλεί σχετικές οδηγίες σε όλα τα μουσεία για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, τις ουρές στα ταμεία και άλλα θέματα.

«Στις 15 του μηνός ξεκινά η διαδικασία της δια ζώσης εκπαίδευσης στις ανώτερες σχολές χορού και τις δραματικές σχολές, ενώ στις 17 Μαΐου ξεκινάει η διδασκαλία στα ωδεία μόνο όμως με ατομικά μαθήματα και όχι ομαδικά», είπε ακόμη ο κ. Γιατρομανωλάκης.

«Στις 21 του μηνός, ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι με πληρότητα 75% με μια όμως προβολή στην αρχή», επισήμανε ενώ συνεχίζοντας είπε: «Στις 28 του Μαΐου, ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους. Συναυλίες, παραστάσεις χορού και θεάτρου με πληρότητα 50%». Ο κ. Γιατρομανωλάκης εξήγησε ότι «δεν μιλάμε για συναυλίες με όρθιους στην αρένα του γηπέδου. Δημιουργούμε απόσταση ασφαλείας μεταξύ των θεατών, δηλαδή θα γεμίσουμε όλο το θέατρο με αποστάσεις, κάθισμα παρά κάθισμα, όπως είναι η σκακιέρα».

Σχετικά με τις κλειστές αίθουσες και τα θέατρα ο κ. Γιατρομανωλάκης υποστήριξε ότι «σε αυτά εντάσσονται και πολλά multiplex. Δεν τα έχουμε ξεχάσει, θα το επανεξετάσουμε καθώς θα προχωρούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εγώ εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε λίγο πιο μετά, μέσα στο καλοκαίρι, να ανοίξουμε και αυτούς τους κινηματογράφους. Δεν πρόκειται οι άνθρωποι του πολιτισμού να μείνουν χωρίς στήριξη και αβοήθητοι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ