Κορονοϊός – Λοβέρδος στον Realfm: Ακατανόητες ενέργειες και αντιπολιτευτικοί λαρυγγισμοί από τον ΣΥΡΙΖΑ

“Η κυβέρνηση λειτούργησε σε αυτή τη δεύτερη φάση της πανδημίας του κορονοϊού με καθυστέρηση” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Realfm 97,8.

“Ο κ. Σημίτης είχε απόλυτο δίκιο, απλώς η κυβέρνηση καθυστέρησε ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και το επισήμανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αυτό με μια παρέμβασή του, που δεν την συνηθίζει μετεκλογικά. Καθυστέρησε ναι, και όλοι οι πολίτες το λένε, από την άλλη η κυβέρνηση και εμείς, εγώ, εσείς, έχουμε στο ίδιο μας το μυαλό την αντίφαση και το πρόβλημα. Δίλημμα με δύο αρνητικά σκέλη. Να κλείσω το γραφείο μου ή να αρρωστήσω; Να πεθάνω οικονομικά ή να πεθάνω λόγω πανδημίας; Αυτό το δίλημμα το έχει και η κυβέρνηση. Συνεπώς, πέραν της κριτικής που πρέπει να είναι οξεία στα θέματα της καθυστέρησης, από εκεί και πέρα δεν είναι ώρα για αντιπολιτευτικούς λαρυγγισμούς. Εγώ τους καταδικάζω και θεωρώ ότι και οι πολίτες τους καταδικάζουν” πρόσθεσε.

Σχετικά με την αυριανή συνεδρίαση στη Βουλή ανέφερε ότι “τον εκνευρισμό μπορεί να τον προκαλέσει ο κ. Τσίπρας, εμείς είμαστε πάρα πολύ σοβαροί. Δεν υπάρχει περίπτωση από εμάς τα πράγματα να πάνε σε σημείο που ο πολίτης να μην καταλαβαίνει τι λένε. Πιστεύω ότι θα κινηθούμε εμείς σε μια σωστή κατεύθυνση όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής”.

Ερωτηθείς για την πρόταση Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής απάντησε ότι “αυτή η πρόταση έχει ένα ελάττωμα στη γέννησή της, γίνεται από έναν άνθρωπο, ο οποίος φωνάζει διαρκώς, ζητάει τα πρακτικά της συνεδρίασης των επιστημόνων, λες και τα κόμματα αν έβλεπαν τι έλεγαν οι λοιμωξιολόγοι είχαν δουλειά πάνω σε αυτά που έλεγαν, θα ήμασταν υπέρ του ενός λοιμωξιολόγου δηλαδή και κατά του άλλου. Ακατανόητες ενέργειες και αντιπολιτευτικοί λαρυγγισμοί που δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή και που δεν μπορεί να μην φαντάζει παράδοξη η κατάληξη των λαρυγγισμών σε πρόταση κοινής αποδοχής υπουργού. Δεν κατάλαβα δηλαδή; Ένας υπουργός κοινής αποδοχής τι θα κάνει; Τι θα προσφέρει; Άλλο να ζητάς συνευθύνη ενώ φωνάζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εγώ πιστεύω ότι είναι ακανόνιστη και όχι ευθύβολη η κριτική του κ. Τσίπρα. Το κόμμα αυτό όπως το ζω στη Βουλή δεν μπορεί να βρεις τι είναι αυτό στο οποίο στοχεύει. Πηγαίνει δεξιά και αριστερά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ