Κορονοϊός: Κόντρα Γεωργιάδη με βουλευτή της Νίκης για τα εμβόλια – «Ντροπή, θα έπρεπε να σας πάρουν πίσω το πτυχίο»

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο. Ο δεύτερος, αναφέρθηκε στον θάνατο του Καναδού 29χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή στο άλμα επί κοντώ Σον Μπάρμπερ, υπονοώντας ότι συνδέεται με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

«Το εμβόλιο για τον Covid πρέπει να φύγει από τη λογική των δόσεων. Ο ιός θα μείνει εδώ, μεταλλάσσεται και οι προηγούμενες δόσεις δεν μας καλύπτουν απολύτως. Θα πρέπει κάθε χρόνο να κάνουμε το εμβόλιο κατά covid. Όχι την ίδια εποχή όπως της γρίπης αλλά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνονται οι εμβολιασμοί στα φαρμακεία. «Θα εκπαιδευτούν οι φαρμακοποιοί. Θα υπάρχει αναμονή μετά τον εμβολιασμό μέσα στο φαρμακείο όπως στα εμβολιαστικά κέντρα. Δεν θα γίνεται ανεξέλεγκτα. Πρώτα θα συμφωνηθούν τα πρωτόκολλα. Αυτό θα εγκριθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία. Η ασφάλεια των ανθρώπων είναι το πρωτεύον».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων είχε αναφέρει στη Βουλή, πως βγαίνουν από τις πύλες της κολάσεως δαιμόνια-«καλικάντζαροι» και επιτίθεται στον λαό του Θεού, κατά την διάρκεια της σημερινής ομιλίας του, αμφισβήτησε τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, επικαλούμενος τον θάνατο του επαγγελματία αθλητή Σον Μπάρμπερ, παρότι δεν είναι γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι γιατρός, ο υπουργός Υγείας ανέβασε τους τόνους και ζήτησε τη μελέτη από την οποία προκύπτει ο ισχυρισμός του, λέγοντας ότι διαφορετικά είναι λαϊκιστής. «Είμαι ένας ταπεινός βιβλιοπώλης με πτυχίο ιστορίας και αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και όχι γιατρός χειρουργός όπως εσείς. Εκπλήσσομαι όμως, έχετε διαβάσει εσείς κάποια μελέτη ότι ο θάνατος του αθλητού συνδέεται με το εμβόλιο κατά της covid-19; Όχι τι πιστεύετε, αλλά αν έχετε μελέτη, ένα χαρτί μια μελέτη ότι ο αθλητής πέθανε από αυτό να μου το καταθέσετε. Γιατί αν δεν έχετε, α, δεν έχετε. Τότε λαϊκίσατε κατά τρόπο που ένας άνθρωπος που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη δε θα έπρεπε να είχε κάνει στη Βουλή των Ελλήνων».

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής της Νίκης, επέμεινε σε αβάσιμους ισχυρισμούς, προκαλώντας την έκρηξη του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε σε έντονο ύφος πως «είναι ντροπή, θα έπρεπε να σας πάρουν πίσω το πτυχίο. Να έρχεσαι στη Βουλή και να αποδίδεις αίτιο θανάτου αποδεικνύει ότι η σχέση σας με την επιστήμη είναι μηδενική. Και το κάνατε για τον πιο χυδαίο λόγο, για ψήφους. Ένας απλός δημαγωγός είστε! Καλό να κάνει πλάκα η Νίκη, να πάρετε και καμιά ψήφο, γιατί όπως βλέπω τις δημοσκοπήσεις, πάτε για φούντο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ