Κορονοϊός – Κεραμέως: Δεν χάνεται το εξάμηνο στα ΑΕΙ, καλύπτεται η ύλη εξ αποστάσεως

Προς πάσα κατεύθυνση διεμήνυσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά το ακαδημαϊκό εξάμηνο μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας. «Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Μπορεί να καλυφθεί η ύλη στα ΑΕΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κρίση», επεσήμανε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, απευθυνόμενη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

«Τα πανεπιστήμιά μας, το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές μας, ανταποκρίνονται στη μεγάλη αυτή πρόκληση δείχνοντας την ωριμότητά τους», είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης και πρόσθεσε: «Η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί από απόσταση για όσο διάστημα χρειαστεί, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο για κανένα φοιτητή».

Η ηγεσία του υπουργείου, που συμμετείχε την Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ενημέρωσε για τα μέχρι τώρα ληφθέντα μέτρα. Επιπλέον, ο κ. Διγαλάκης ενημέρωσε τη Σύνοδο για το θέμα των Ελλήνων φοιτητών που βρίσκονται με προγράμματα κινητικότητας στο εξωτερικό, καθώς και για πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σχετικά με θέματα μεταφοράς τεχνολογίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη Σύνοδο συζητήθηκαν επίσης, οι σχεδιαζόμενες νομοθετικές αλλαγές για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών, η απελευθέρωση των ξενόγλωσσων προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, η θεσμοθέτηση κοινών (joint) και διπλών (double) Προγραμμάτων Σπουδών, οι αλλαγές στο πλαίσιο των μετεγγραφών καθώς και η παροχή διευκολύνσεων (πχ σε θέματα visa) στους ξένους φοιτητές που θα θελήσουν να σπουδάσουν στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Κεραμέως ανέφερε, ότι θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των πρωτοβουλιών του υπουργείου αναφορικά με την εξωστρέφεια των ΑΕΙ, καθώς επίσης και ότι θα επαναπρογραμματιστεί η έλευση εκπροσώπων από πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν παγκοσμίως για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σημειώνεται, τέλος, ότι στη Σύνοδο των Πρυτάνεων συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης εκτός της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και του αρμόδιου υφυπουργού, Βασίλη Διγαλάκη, και ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Απόστολος Δημητρόπουλος και ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλής Μήτκας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ