Κορονοϊός: Έφτασαν 13,5 εκατ. μάσκες από την Κίνα, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση – Το μήνυμα Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Αθήνα έφθασε την Τρίτη το μεγαλύτερο φορτίο από τις 13,5 εκατ. μάσκες και υγειονομικό υλικό, το οποίο εστάλη από την Κίνα. Το φορτίο, συνολικού κόστους 7,75 εκατ. ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Κατά την παραλαβή του φορτίου ο Μητσοτάκης υπογράμμισε πως θα αξιοποιηθεί για να θωρακιστούν όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. «Για να αισθάνονται ότι πηγαίνουν στον πόλεμο με τα απαραίτητα πολεμοφόδια» σημείωσε και ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για δωρεά υγειονομικού υλικού.

«Συγκινητική και γενναιόδωρη η δική σας πρωτοβουλία, αλλά το ίδιο συγκινητική και γενναιόδωρη και η πρωτοβουλία μιας γυναίκας από τα Γρεβενά που έραψε μάσκες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για μείωση της διασποράς του κορονοϊού, είπε πως «πρέπει να επιμείνουμε στη στρατηγική μας», ενώ ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που συμμορφώνονται στα μέτρα. Μιλώντας για το Πάσχα, επέμεινε πως φέτος «θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, δεν θα πάμε στα χωριά μας».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ