Κόντρα Βορίδη – ΣΥΡΙΖΑ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αντίθεση που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Ερωτηθείς για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, επικαλέστηκε τον πρωθυπουργό, ο οποίος «είπε ότι στο τέλος της στρατηγικής για την ισότητα υπάρχει και ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών». Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, «θέμα Εκκλησίας εδώ δεν υπάρχει, γιατί δεν έχει να κάνει με θρησκευτικό γάμο, είναι ένας πολιτικός γάμος». «Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και την έχω εκφράσει πολιτικά. Όταν είχε έρθει το σύμφωνο συμβιώσεως, το είχα καταψηφίσει», είπε στο Mega ο υπουργός Επικρατείας.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ πως… «δεν σώζεται, είναι mission impossible». (σ.σ. αποστολή αδύνατη). Και αυτό γιατί, όπως επιχειρηματολόγησε, «υπάρχουν βαθιά αντινομικές στρατηγικές, οι οποίες εκφράζουν το σχεδόν ταυτοτικό πρόβλημα, που έχει σήμερα η Αριστερά. Είναι κάτι που ξεπερνά τα πρόσωπα». Εξ άλλου, έχει αποδοκιμασθεί μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων, ο ελληνικός λαός καταψήφισε την πλειοδοσία του Τσίπρα». Και, κλείνοντας τη συγκεκριμένη απάντηση, «υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις και ιδέες, τις οποίες υπερασπίζεται διαχρονικά η Αριστερά, και οι οποίες δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα. Κάποιοι θα πουν να πάμε πιο αριστερά […] και άλλοι να πάμε προς μια σοσιαλδημοκρατική στροφή», δήλωσε θέλοντας να υπογραμμίσει, έτσι, το πρόβλημα στρατηγικής που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύο βάρκες η ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την διαφωνία του Μάκη Βορίδη με τον πρωθυπουργό και όσα δήλωσε πριν λίγες ημέρες στο Bloomberg ότι θα προχωρήσει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

«Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ πατάει σε δύο βάρκες. Στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Στο εσωτερικό, ο κ. Βορίδης χαϊδεύει τα υπερσυντηρητικά ακροατήρια. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις δεν τόλμησε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο τακτικισμών και ισορροπιών», σχολίασε  η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν χρόνο έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα και το δικαίωμα τεκνοθεσίας. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για να γίνει πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ