Κόντρα Πλεύρη – Ξανθού για την προσφυγή κατά της απεργίας των γιατρών στο Παίδων Πεντέλης

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό με επίκεντρο την απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης.

Για «πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία» κάνει λόγο ο κ. Ξανθός αναφερόμενος στην προσφυγή του υπουργού Υγείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία.

Για αυτονόητη ενέργεια προκειμένου να προασπιστεί η Υγεία των πολιτών μιλά ο Θάνος Πλεύρης.

Ξανθός: Ακολουθεί πολιτική «σιδηράς πυγμής» εναντίον των γιατρών

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο -λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος- πολιτική “σιδηράς πυγμής” εναντίον των γιατρών του “Παίδων Πεντέλης”, που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη», σημειώνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Ξανθός: Η ίδρυση του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα προϊόν ισχυρής πολιτικής βούλησης - Onmed.gr

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτήν την αθλιότητα. Αλλιώς… “ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος…”», τονίζει ο τομεάρχης Υγείας .

Πλεύρης: Οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας» απάντησε ο κ. Πλεύρης και συνέχισε:

Θάνος Πλεύρης-νοσοκομεία-μέτρα

«Ως Υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών».

Τι είπε ο Οικονόμου για το Παίδων Πεντέλης και τις κινητοποιήσεις

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα γίνουν κανονικά οι εμβολιασμοί στο Παίδων Πεντέλης με δεδομένες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τα εξής:

“Το Παίδων Πεντέλης λειτουργούσε και θα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Θα γίνονται τα τακτικά ιατρεία, τα χειρουργεία, οι επισκέψεις. Θα λειτουργεί κανονικά. Επειδή ταυτόχρονα στο Παίδων Πεντέλης θα λειτουργήσει ένα mega εμβολιαστικό κέντρο για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες με 10 εμβολιαστικές γραμμές, δύο εφημερίες την εβδομάδα που γίνονταν δεν θα γίνονται για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες και θα υποστηρίζονται από άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “αυτή είναι η ιστορία με το νοσοκομείο Παίδων. Από εκεί και πέρα να σας ενημερώσω ΄ ότι σήμερα η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών καθώς  παρεμποδίζει τον εμβολιασμό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ