Κόντρα Πλεύρη – Πολάκη στη Βουλή για τα μονοκλωνικά

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ξέσπασε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με αφορμή τα μονοκλωνικά.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Πολάκη να κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα ως “δήθεν αντιεμβολιαστή και ψεκασμένο” και τον υπουργό να απαντά ότι ο λαϊκισμός του τελειώνει σήμερα.

“Ξέρουμε κι εμείς ιατρική. Δεν θα την ξεχάσουμε. Δεν θα μας μάθει ο Τσιόδρας την ιατρική. Το 82,5% των θανάτων είναι ηλικίες άνω των 65” υπογράμμισε.

Ο Παύλος Πολάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχόμενος καλό μήνα, “αν και δεν το βλέπω” συμπλήρωσε στη συνέχεια.

“Εκτεθήκατε κ. Πλεύρη με την προηγούμενη σας τοποθέτηση στην προσπάθεια υπεράσπισης της τροπολογίας για το μονοκλωνικά. Σας το φώναξα από κάτω και θα σας το αποδείξω” σημείωσε ο κ. Πολάκης.

“Η θεραπεία αυτή αποτελεί τις έτοιμες σφαίρες στον πόλεμο κατά του κορονοϊού, ενώ τα εμβόλια είναι οχυρωματικά έργα” περιέγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι δεν τα έφερε για να προμοτάρει τα εμβόλια με αποτέλεσμα να οδηγήσει στον θάνατο 6.000 ανθρώπους.

“Η κυβέρνηση τους άφησε να πεθάνουν, αν είχατε φέρει από τις αρχές του έτους 20.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων, δηλαδή 1.500 με 2.000 δόσεις τον μήνα και τις χορηγούσε σε εκείνους τους νοσούντες άνω των 65 ετών, είναι βέβαιο ότι θα είχαμε σώσει τουλάχιστον 6.000 ανθρώπους. Πείτε με όπως θέλετε αλλά εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ ούτε θα το συγχωρήσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη” σημείωσε.

“Γιατί δεν θα έφερε η κυβέρνηση; Μήπως δεν γνώριζαν για τα οφέλη της θεραπείας επειδή είναι άχρηστοι; Έχουν δημοσιευθεί χιλιάδες άρθρα για τα οφέλη. Εδώ έχω όλα τα στοιχεία κ. Πλεύρη μου” συμπλήρωσε.  “Μήπως η κυβέρνηση δεν τα έφερε για να προμοτάρει τα εμβόλια ως μοναδική λύση;” αναρωτήθηκε

Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη

Παρουσιάζοντας την τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι δεν είναι για όλους και σίγουρα όχι για όσους ασθενείς νοσηλεύονται ήδη βαριά και δη σε μονάδα εντατικής θεραπείας .

“Είναι επιστημονικά εκτεθειμένος όποιος προωθεί τα μονοκλωνικά ως αντίβαρο του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη νόσηση. Αυτή είναι η λύση. Να εξηγηθούν αυτοί που λένε ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο αλλά θέλουν μονοκλωνικά τα οποία επίσης είναι σε πειραματικό ” είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε στον κ. Πολάκη ότι το φάρμακο που υποστήριζε ότι έπρεπε να έρθει στη χώρα τελικά ανακλήθηκε από τον FDA. Ο κ. Πολάκης συνέχισε να φωνάζει από τα έδρανα.

“Σε όσα λέει ο κ. Πολάκης δεν λέει ότι τελικά το φάρμακο που πρότεινε ανακλήθηκε και δόθηκε οδηγία ότι έπρεπε να έρθει μαζί με άλλη θεραπεία για να έχει αποτέλεσμα. Και αυτός μας έλεγε να το δώσουμε στον κόσμο. Θέλει επιχειρήματα αλλά διακόπτει. Αυτό ξέρει! Τα στοιχεία που λέτε δεν ευσταθούν” πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

“Και πάλι ενδεχομένως να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες με τα μονοκλωνικά, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι φάσεις. Γι’ αυτό λέμε ότι δεν είναι για κάθε περίπτωση. Αν κύριε Πολάκη αντί να στέλνατε μηνύματα στο Facebook λέγατε στον κόσμο σοβαρά να εμβολιαστεί θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Ο λαϊκισμός με τα μονοκλωνικά θα τελειώσει. Το μόνο που έχω να σας πω είναι καλή ανοσία λοιπόν γιατί μάλλον εδώ κοντά κάνατε και τη δεύτερη δόση” κατέληξε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ