Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Αποστολόπουλου ότι «το Λιμενικό πετά ανθρώπους στη θάλασσα»

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου σε εκδήλωση που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες ότι «στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές Αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετούν πάλι στην ανοικτή θάλασσα».

«Για πισώπλατη επίθεση» στους λιμενικούς από ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου, εξαπολύοντας «πυρά» και εναντίον του Στέλιου Κούλογλου, καθώς όπως τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «άκουγε με σεβασμό τον κ. Αποστολόπουλο να υβρίζει την Ελλάδα και να εξαπολύει κατηγορίες πως τάχα το Λιμενικό «πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα».

Η απάντηση ήρθε από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου λέγοντας ότι «ήξερα ότι στην κυβέρνηση είναι καθυστερημένοι, αλλά να και η απόδειξη» και πρόσθεσε ότι «δεν ήταν ο κ. Αποστολόπουλος, αλλά η ευρωπαϊκή υπηρεσία OLAF, που ερευνά παραβιάσεις της Κοινοτικής Νομοθεσίας, η οποία έβγαλε το πόρισμα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις εξαιτίας του οποίου αναγκάστηκε σε παραίτηση ο επικεφαλής της Frontex».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο Νίκος Φίλης αναφέροντας σε ανάρτησή του μεταξύ άλλων ότι «με την επίθεσή του στον Στέλιο Κούλογλου και στον Ιάσονα Αποστολόπουλο επειδή κατήγγειλαν τα εγκληματικά push back στο Αιγαίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη την υποκρισία της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των εγκληματικών επαναπροωθήσεων προσφύγων στο Αιγαίο και της παραβίασης των διεθνών συνθηκών, τόλμησε να μιλήσει για «άγος», αναφερόμενος στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον αγωνιστή-διασώστη προσφύγων».

Κούλογλου - Αποστολόπουλος

Η δήλωση Αποστολόπουλου που… άναψε φωτιές

Στη δήλωσή του, ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος τόνισε τα εξής:

«Ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, παραιτήθηκε λόγω σοβαρών αποδείξεων ότι ο οργανισμός του κάλυπτε εγκλήματα κατά των προσφύγων στη θάλασσα που διέπραττε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα. Είναι μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές» δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος.

«Οι ελληνικές Αρχές δεν τους καταγράφουν. Τους κρατάνε σε μυστικά μέρη, κατάσχουν τα υπάρχοντά τους, ως επί το πλείστον κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια. Τους μεταφέρουν σε σκάφη του Λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτό χωρίς μηχανές και εν τέλει τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια, γιατί τους έχουν πάρει τα τηλέφωνα. Οπότε, αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν για βοήθεια» συμπλήρωσε.

«Μετανάστες που αρνούνται να επιβιβαστούν σε αυτά τα σκάφη, συχνά κακοποιούνται και βασανίζονται. Εν κατακλείδι, αν κάποιος συμπεριφέρεται ως εγκληματικό δίκτυο, αυτά είναι τα ευρωπαϊκά κράτη, όχι ο Μοχάμεντ, ο Ακίφ ή ο Αμίρ, οι οποίοι είναι πρόσφυγες που το έσκασαν για να σωθούν. Είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που συγκαλύπτει τα εγκλήματα της ελληνικής Ακτοφυλακής το Αιγαίο και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιστρέφει βασανισμένους ανθρώπους πίσω στους βασανιστές τους στη Λιβύη» κατέληξε.

Σφοδρή επίθεση Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Kυβερνητικός Eκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Αποστολόπουλου.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Είναι ανατριχιαστικό, τη στιγμή που υπάρχει συνεχής ένταση εκ μέρους της Τουρκίας και οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού μας Σώματος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη θάλασσα, για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να καταπολεμήσουν κάθε παράνομη πράξη σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να δέχονται πισώπλατη επίθεση από ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο.

Γιάννης Οικονόμου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου άκουγε με σεβασμό τον κ. Αποστολόπουλο να υβρίζει την Ελλάδα και να εξαπολύει κατηγορίες ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου πως τάχα το λιμενικό μας «πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα αντί να τους διασώζει». Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα: αυτή είναι η άποψη που έχει για τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος;

Είναι πια κατανοητό σε όλους πως θα αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ μια εισβολή στον Έβρο σαν και αυτή που αποκρούσαμε το 2020. Η εικόνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιβραβεύει με τη στάση του τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του κ. Αποστολόπουλου για την πατρίδα ξεπερνά κάθε όριο. Είναι άγος».

Σήμερα, ο κ. Οικονόμου έκανε και νέα δήλωση σχετικά με το θέμα και με αφορμή και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε Ρόδο και Σύμη. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Μια μέρα μετά την αποκάλυψη της σκαιάς κατασυκοφάντησης του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και της Ελλάδας, υπό τη συμπαράσταση και κάλυψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κούλογλου – μια μέρα μετά τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για το αν επισήμως αποδέχεται και επικροτεί το άγος αυτό, ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα τη Ρόδο και τη Σύμη. Άραγε θα τολμήσει να κοιτάξει στο πρόσωπο τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, ρωτώντας τους εάν “διαπράττουν εγκλήματα στο Αιγαίο”, εάν “αντί να διασώζουν ανθρώπους στη θάλασσα, πετούν τους ανθρώπους στη θάλασσα”, εάν “τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια”; Κατά την διάρκεια της περιοδείας του σήμερα από τη Ρόδο μέχρι τη Σύμη περιμένουμε την αντίδραση του κ. Τσίπρα στην αμαύρωση της Πατρίδας μας. Γιατί όποιος δεν αντιδρά μπροστά σε κάτι τέτοιο και σιωπά, συναινεί».

 

Η απάντηση Κούλογλου

«Ήξερα ότι στην κυβέρνηση είναι καθυστερημένοι, αλλά να και η απόδειξη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαλε ανακοίνωση για μια εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες έναν μήνα πριν, δηλαδή στις 10 Μαΐου! « υποστήριξε ο Στέλιος Κούλογλου και πρόσθεσε:

«Όσο για τις δηλώσεις του διεθνώς βραβευμένου διασώστη, Ι. Αποστολοπούλου, για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, αυτές έχουν βεβαιωθεί από δεκάδες έρευνες σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Άλλωστε δεν ήταν ο κ. Αποστολόπουλος, αλλά η ευρωπαϊκή υπηρεσία OLAF, που ερευνά παραβιάσεις της Κοινοτικής Νομοθεσίας, η οποία έβγαλε το πόρισμα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις εξαιτίας του οποίου αναγκάστηκε σε παραίτηση ο επικεφαλής της Frontex.

Στέλιος Κούλογλου

Φυσικά για τις πράξεις αυτές δεν ευθύνεται βασικά το λιμενικό σώμα, αλλά η κυβέρνηση που έχει επιβάλλει μία πολιτική η οποία παραβιάζει όλη την διεθνή νομοθεσία ντροπιάζοντας διεθνώς τη χώρα».

Νίκος Φίλης: Υποκρισία της κυβερνητικής πολιτικής

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Νίκος Φίλης αναφέρει ότι «με την επίθεσή του στον Στέλιο Κούλογλου και στον Ιάσονα Αποστολόπουλο επειδή κατήγγειλαν τα εγκληματικά push back στο Αιγαίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη την υποκρισία της κυβερνητικής πολιτικής».

Ο Νίκος Φίλης συμπλήρωσε ότι «ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των εγκληματικών επαναπροωθήσεων προσφύγων στο Αιγαίο και της παραβίασης των διεθνών συνθηκών, τόλμησε να μιλήσει για «άγος», αναφερόμενος στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον αγωνιστή-διασώστη προσφύγων. Κλείνοντας την ίδια στιγμή το μάτι στην Ακροδεξιά του κόμματός του, που ντροπιαστικά επέβαλε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προχωρήσει στην προγραμματισμένη του βράβευση.

ΕΠΑΛ-Νίκος Φίλης

Κι αυτό επειδή Κούλογλου – Αποστολόπουλος αναφέρθηκαν στις απολύτως τεκμηριωμένες καταγγελίες έγκυρων διεθνών Mέσων για τη συμπεριφορά της Ελλάδας στο Αιγαίο. Θαρρείς και υπάρχει έστω ένας πολίτης σήμερα που να μην γνωρίζει την αλήθεια. Θαρρείς και δεν ήταν ακριβώς αυτές οι καταγγελίες και βέβαιες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας που οδήγησαν στην απομάκρυνση του επικεφαλής της Frontex Λεντζέρι, επειδή κάλυπτε τις ενέργειες των ελληνικών Αρχών.

Για την «παραίτηση» βέβαια Λεντζέρι τότε, προ 40 ημερών, δεν είχε να πει ΛΕΞΗ ο κ. Οικονόμου. Αντίθετα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τέσσερις μήνες πριν την αποπομπή του είχε βραβεύσει (!) τον κ. Λετζέρι με τη… «Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ Τάξης»! Λίγη ντροπή!

Όσα συμβαίνουν εδώ και τρία χρόνια στο Αιγαίο, τα έχουμε καταγγείλει με παρεμβάσεις μας στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με ανακοινώσεις τους οι αρμόδιοι Τομεάρχες. Η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει και να δώσει τέλος στο έγκλημα των επαναπροωθήσεων, αυτό είναι το πραγματικό και διαρκές άγος, αίσχος και ντροπή, που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς».

Νίκος Φίλης - ανάρτηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ