Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την πληρωμή των ομολόγων

Φωτιές έχει ανάψει η σύνεντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Realnews. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το ζήτημα της έκδοσης εντόκων γραμματίων, δήλωσε:

“Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τα έντοκα γραμμάτια  ενόχλησε τον κ. Τσίπρα, επειδή του γκρέμισε άλλο ένα ψέμα! Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο που ενώ γνωρίζει ότι όσα ισχυρίζεται απλά δεν γίνονται, επιμένει να τα εξαγγέλλει”.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε στη Realnews σχετικά με τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο ότι, εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να τα πληρώσει κανονικά ακόμα και αν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι σε εξέλιξη, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία άντλησης ρευστότητας που κατ’ επανάληψη έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως κάνει κάθε κράτος, δηλαδή την έκδοση εντόκων γραμματίων, σημείωνε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

“Υπάρχουν, δύο σημαντικοί περιορισμοί στη χρήση των εντόκων γραμματίων, που αν δεν τους υπερβεί η τότε κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με έλλειψη χρημάτων και ανήμπορη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες, όπως πληρωμές στους προμηθευτές, κλπ. Η έκδοση εντόκων γραμματίων δεν θα είναι απλή διαδικασία ρουτίνας” αναφερόταν η ανακοίνωση.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε τον το υπουργείο Οικονομικών ότι λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του Α. Σαμαρά. “Το γεγονός ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε από το Υπουργείο συνιστά πολιτική απρέπεια. Το Υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει  στις εκλογές”, επισήμανε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ