Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές για να προλάβει την κατάρρευση – Η απάντηση Οικονόμου

“Η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές, για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε το κόμμα του να δώσει ρεαλιστική ελπίδα στους πολίτες, που βλέπουν ότι ο μισθός τους τελειώνει την τρίτη εβδομάδα του μήνα. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και είπε ότι “η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς τον Σεπτέμβρη, για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε διαρκή κοινωνική αμφισβήτηση αλλά” έχει και “πρωτοφανή μιντιακή στήριξη”, είπε. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι “εμφανή” τα σημάδια “ανάκαμψης” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προέβλεψε νίκη στις εκλογές, «αλλά χρειάζεται δουλειά και σχέδιο για την επόμενη μέρα».

“Η μεσαία τάξη, τα λεγόμενα μεσοστρώματα για τα οποία δήθεν κοπτόταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, βρίσκεται σε καθεστώς ασφυκτικής πίεσης. Μέσα σε αυτά τα αδιέξοδα, να είστε σίγουροι ότι ένας είναι ο δρόμος για τη νίκη μας από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, όποτε και αν κάνει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης: Να δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα στους πολίτες, σε όλους αυτούς που βλέπουν τη ζωή τους, την καθημερινότητά τους να γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη με την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς”, είπε. “Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν έχουμε χρόνο”, τόνισε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.

Γιάννης Οικονόμου

Η απάντηση της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει, μέσα στην πανδημία και την παγκόσμια κρίση ενέργειας, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις. Χωρίς αυτό το πρόγραμμα και τις διεθνείς πρωτοβουλίες μας, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και επισήμανε:

«Ο κ. Τσίπρας, όταν κλήθηκε να διαχειριστεί το τελευταίο βήμα πριν από την έξοδο από τα μνημόνια το 2015, βύθισε τη χώρα σε ένα αχρείαστο μνημόνιο 100 δισ. και εξαθλίωσε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση. Σήμερα, κλεισμένος σε μια κομματική γυάλα, ονειρεύεται εκλογές. Όσο αυτός ασχολείται με τα εσωκομματικά του, η κυβέρνηση λύνει προβλήματα και μεριμνά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ