Κόντρα Καρανίκα – Πολάκη για την ανάρτηση Ακρίτα – Ο διάλογος για τον «μισογυνισμό» στο Facebook

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για την Μαρέβα Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι που έχει προκαλέσει πολιτική «θύελλα», πυροδότησε και καβγά ανάμεσα στον Νίκο Καρανίκα και τον Παύλο Πολάκη.

Ο Νίκος Καρανίκας με ανάρτησή του στο Facebook εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον της Έλενας Ακρίτα και έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ευγένεια. Πολιτική θέση

Ο μισογυνισμός μιας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από τον σωβινισμό του άνδρα φαλοκράτη που εκφράζει τον μισογυνισμό του και δεν σβήνει με καμία και από καμία έδρα, είτε ακαδημαϊκή είτε κοινοβουλευτική.

Καμιά επικράτεια, καμία συλλογικότητα και ιδιότητα δεν έδωσε δικαίωμα στον μισογυνισμό όπως και στον ρατσισμό.

Μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφλουενσερισμού.

Άλλο πράγμα η βουλευτική και ακαδημαϊκή ιδιότητα και άλλο πράγμα ο πολίτης. Παρόλα  αυτά ο μισογυνισμός δεν είναι πολιτική και άλλο τόσο δεν ανήκει στην αριστερά. Αλληλεγγύη.

Μπλέξαμε με το απολίτικο και όχι με το μεταπολιτικό. Το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται αλλά εύκολα διασύρεται».

Κάτω από την ανάρτηση σχολίασε ο Παύλος Πολάκης: «Ποιος είναι ο μισογυνισμός Νίκο και ποιος τον εκφράζει; Δεν σε πιάνω!!! Για εξήγησε το περισσότερο!».

Ο Νίκος Καρανίκας απάντησε παραθέτοντας την ανάρτηση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη, που αποτέλεσε αφορμή για την τοποθέτηση της Έλενας Ακρίτα, αλλά και την ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης έγραψε έπειτα από αυτό: «Αν την πολιτική απάντηση της Ακρίτα που αναδεικνύει τη δράση της Μαρέβα Μητσοτάκη αυτά τα χρόνια τη λες μισογυνισμό τότε ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα για να μην πω τίποτα βαρύτερο!».

Ο Νίκος Καρανίκας, τέλος, του έγραψε: «Όπως εξήγησα απάντησε στη χυδαιότητα του Δημάδη με την ίδια χυδαιότητα. Τα σπίτια της Μαρέβα είναι πολιτική; Το ότι είναι σύζυγος είναι πολιτική;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ