Κοντοζαμάνης για “ακαταδίωκτο”: Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής – ΒΙΝΤΕΟ

“Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής έτσι ώστε να αποτρέψουμε πρόσωπα τα οποία, είτε από άγνοια είτε σκοπίμως, δημιουργούν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της επιτροπής” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφορικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και προβλέπει, μεταξύ άλλων, το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

“Η ρύθμιση αυτή έχει να κάνει με τον θεσμό και όχι με συγκεκριμένα πρόσωπα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με υπευθυνότητα, γιατί υπάρχουν και άλλα όργανα στο δημόσιο, τα οποία λειτουργούν υπό ανάλογες ρυθμίσεις. Η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση το 2016 είχε θεσπίσει το «ανεύθυνο» για τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ” ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

“Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έτσι ώστε να αποτρέψουμε πρόσωπα τα οποία, είτε από άγνοια είτε σκοπίμως, κάνουν κατάχρηση των δικονομικών δυνατοτήτων που παρέχει ο νομοθέτης και δημιουργούν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της επιτροπής” συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: “Οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ευθυκρισία και την ανεξαρτησία των μελών της επιτροπής. Τα μέλη της επιτροπής πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα και να εισηγούνται αναλόγως. Η επιτροπή αποτελείται από επιστήμονες και η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης”

“Σε ότι αφορά την αστική ευθύνη των γιατρών το θεσμικό πλαίσιο είναι πλήρες. Οι γιατροί δεν ευθύνονται έναντι τρίτων και εφόσον παραστεί η ανάγκη περαιτέρω θεσμικής θωράκισης ο νομοθέτης είναι εδώ να καλύψει οποιοδήποτε κενό προκύψει” κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ