Self test: Υποχρεωτικά από τη Δευτέρα στο Δημόσιο

Επεκτείνεται και στο Δημόσιο η υποχρέωση διενέργειας self test, όπως γνωστοποίησε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. “Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση, επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους. Από τις 10 Μαΐου θα αυξάνεται σταδιακά το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία και αντιστοίχως θα μειώνεται το ποσοστό των εργαζομένων που θα εργάζεται με τηλεργασία”, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια εργασίας. Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Στην κατηγορία των εργαζομένων, για την οποία ξεκινά η διάθεση self test περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, οι ιεροψάλτες και το προσωπικό που απασχολείται στους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών. Ειδικά για την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 26 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 2 Μαίου θα διατεθούν στις κατηγορίες που αναφέρονται στην ΚΥΑ δύο τεστ που θα καλύψουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και την επόμενη. Για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το λοιπό προσωπικό των σχολείων η διάθεση θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα. Επίσης, η μεταβατική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου των self test στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι τις 2 Μαΐου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ