Κωνσταντοπούλου στον Realfm 97,8: Έχει χαθεί ο έλεγχος και το μέτρο στην πανδημία από την κυβέρνηση – Τι είπε για τον Βαξεβάνη

Η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ότι “δυστυχώς στο πεδίο της πανδημίας έχει χαθεί και ο έλεγχος και το μέτρο από την κυβέρνηση”.

“Ακολουθείται μια αλλοπρόσαλλη πολιτική” πρόσθεσε. “Οι πολίτες που έχουν συνεργαστεί εδώ και δύο χρόνια έχουν πια αδυναμία να παρακολουθήσουν τα μέτρα. Εγώ δεν πιστεύω στις υποχρεωτικότητες, πιστεύω στην πειθώ, πιστεύω ότι πρέπει τους πολίτες ότι ο εμβολιασμός είναι η κοινωνικά ενδεδειγμένη συμπεριφορά, και όχι να μετέλθει υποχρεωτικότητες, οι οποίες προκαλούν αντιδράσεις. Και γνωρίζεις ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις, πολλές φορές μάλιστα αποτρέπουν ανθρώπους να εμβολιαστούν ακριβώς επειδή είναι υποχρεωτικό. Ενώ θα το σκέφτονταν αν παρέμενε υποχρεωτικό” περιέγραψε.

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ενισχύθηκε στρατηγικά. Η ενημέρωση προς τους πολίτες είναι ανεπαρκής και θολή” είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

“Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι κάτι θετικό, από την άλλη η ακρίβεια καθιστά αυτές τις αυξήσεις “κούφιες”. Τελικά, οι πολίτες αν έχουν μισθό και εισόδημα, μετά την δεύτερη το πολύ εβδομάδα του μήνα δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Την ίδια ώρα, για κεκτημένα δικαιώματα, ενώ υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τα κατοχυρώνουν και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες υποχρεώνουν τους πολίτες να στρέφονται στη δικαιοσύνη και αυτό γίνεται μια μπίζνα δικηγορική και δικαστηριακή” ανέφερε.

“Θα πρέπει η κυβέρνηση να τα δώσει και όχι να απαιτεί μια επιπλέον ταλαιπωρία από τους πολίτες. Η συνθήκη αυτή είναι δυσάρεστη. Υπάρχει το ζήτημα της ενέργειας και οι κυβερνητικοί χειρισμοί και εκεί είναι ατυχείς. Ο κόσμος δυσκολεύεται να θερμανθεί και να προστατευτεί. Δεν συμμερίζομαι την προσέγγιση του πρωθυπουργού ότι όλα θα είναι θετικά δια μαγείας. Για να είναι όλα θετικά, χρειάζονται στρατηγικές που προστατεύουν τους πολίτες και το εισόδημά τους και χρειάζεται σε επίπεδο διεθνές διεκδικήσεις αξιώσεων όπως είναι οι διεκδικήσεις διαγραφής του χρέους και της καταβολής των γερμανικών οφειλών, που θα έδιναν μια ανάσα στη χώρα μας, 700 δισ. ευρώ” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για την κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διώξεις σε Βαξεβάνη και Παπαδάκου απάντησε ότι “μου προκαλεί απέχθεια αυτή η τάση της εξουσίας και των κυβερνήσεων να ελέγχουν την δημοσιότητα και την δημοσιογραφία και ακόμα μεγαλύτερη απέχθεια μου προκαλούν οι δημοσιογράφοι που θέλουν να είναι σφουγκοκωλάριοι, εντεταλμένοι και κονδυλοφόροι των εξουσιών. Θα μιλήσω ειδικά για τον κ. Βαξεβάνη γιατί πραγματικά εντυπωσιάζομαι που μετά από μία θητεία ως κυβερνητικού δημοσιογράφου και κυβερνητικού εκδότη με προφανέστατη κυβερνητική ενίσχυση-στήριξη και με σχέσεις που πρέπει να φωτιστούν όπως η σύμπραξη με τον κ. Καλογρίτσα, που έχει αποκαλυφθεί ποιος ήταν ο ρόλος του και ποιες οι σχέσεις του με την κυβέρνηση Τσίπρα και με τον κ. Παππά, σήμερα εμφανίζει εαυτόν ως τον ανεξάρτητο διωκόμενο δημοσιογράφο. Με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά οι ανεξάρτητοι, διωκόμενοι δημοσιογράφοι δοκιμάζονται σοβαρά και έχω υπερασπιστεί πάρα πολλούς συναδέλφους σας που βρέθηκαν στο στόχαστρο της εξουσίας. Υπερασπίστηκα δυστυχώς και τον κ. Βαξεβάνη το 2012 όταν στοχοποιήθηκε για την λίστα Λαγκάρντ. Παρακολούθησα στενά την διαδρομή του εντεύθεν και θα έλεγα ότι δεν δικαίωσε κανέναν από όσους πίστευαν το 2012 ότι πρόκειται για δημοσιογράφο που εμμένει στην αποκάλυψη”.

“Τον είδαμε ακόμη και να παρασιωπά στοιχεία και δυστυχώς στο πεδίο πια της Novartis και των δημοσιευμάτων που έγιναν, υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία που θέλουν έλεγχο. Εγώ αναφέρθηκα σε αυτά τότε, το 2018. Δεν περίμενα ούτε το 2021 ούτε το 2022. Αναφέρθηκα τότε γιατί είναι σοβαρό ένα έντυπο, το οποίο βρίσκεται σε ευθεία επικοινωνία με την κυβέρνηση να προδημοσιεύει καταθέσεις μαρτύρων, υποτίθεται προστατευόμενων, οι οποίες δίνονται σε συνθήκες, υποτίθεται μυστικότητας στην εισαγγελέα Διαφθοράς. Υπάρχει το γεγονός της 4ης Φεβρουαρίου 2018, Κυριακή, όταν το Documento κυκλοφόρησε δημοσιεύοντας καταθέσεις, υποτίθεται μαρτύρων, αλλά οι καταθέσεις αυτές δεν είχαν ακόμη δοθεί. Οι εφημερίδες της Κυριακής, ως γνωστόν, κλείνουν από την Παρασκευή και κυκλοφορούν από το Σάββατο. Οι καταθέσεις στην συγκεκριμένη υπόθεση δόθηκαν την Κυριακή. Και δεν ήταν μία οποιαδήποτε Κυριακή, ήταν η Κυριακή του μεγάλου συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, όλα αυτά να τα υπογραμμίσω για να πω ότι ήταν σαφώς μια δημοσίευση που κατέτεινε στο να αντιμεταθέσει την επικαιρότητα και να διευκολύνει την κυβέρνηση Τσίπρα στα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την συμφωνία, που μετέπειτα ονομάστηκε Συμφωνία των Πρεσπών” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.