Κωνσταντοπούλου για φωτιές: Όταν στην Ελλάδα του 2023 εκκενώνονται αστικά κέντρα, δεν υπάρχει δικαιολογία

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην χώρα.  «Όταν στην Ελλάδα του 2023 εκκενώνονται αστικά κέντρα και μεγάλες πόλεις και η φωτιά μπαίνει στην Αθήνα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την Κυβέρνηση, ούτε η κλιματική αλλαγή», αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου σε ανάρτησή της.
«Θέτουμε το θέμα με επιμονή τα τελευταία 5 χρόνια, έξω από τη Βουλή.Θέσαμε το θέμα εγκαίρως, επανειλημμένα, επίμονα, καθημερινά με την είσοδό μας στη Βουλή.
Για την απουσία σχεδίου πολιτικής προστασίας και δασοπυροπροστασίας και την ανάγκη επείγουσας κατάρτισής του.
Για τα ελλιπή μέσα πρόληψης, πυρόσβεσης, αντιπυρικής δράσης και διάσωσης, εναέρια, επίγεια, πλωτά.
Για την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και εδραίωσης μόνιμου προσωπικού, για την ανάγκη προμήθειας επαρκούς, κατάλληλου, σύγχρονου εξοπλισμού.
Ζητήσαμε εξηγήσεις, ζητήσαμε απαντήσεις, προτείναμε δράσεις.
Επίμονα και καθημερινά. Ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπήρξα η μόνη πολιτική Αρχηγός που κατέθεσα 2 επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα και το επανέφερα με επανειλημμένες παρεμβάσεις μου. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι φταίει η κλιματική αλλαγή.
Η φωτιά είναι ορατή και αισθητή στο κέντρο της Αθήνας και η επίσημη ενημέρωση απουσιάζει. Είναι στοιχείο δημοκρατίας η ασφάλεια του πολίτη.
Παρακαλούμε τα ΜΜΕ για άμεση αναπαραγωγή των εικόνων από το κέντρο της Αθήνας και την άμεση αναζήτηση επίσημης ενημέρωσης για τους πολίτες, την οποία ζητούμε επίσημα και εμείς!» τονίζει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σε ανάρτησή της στο Facebook.

*Οι φωτογραφίες είναι από την Πατησίων-Κυψέλη και από την Πανεπιστημίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ