ΚΚΕ: Την ώρα της μαζικής διαδήλωσης στην Αθήνα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ξεπλύνει τα εγκλήματα του Ισραήλ

«Την ώρα που ο λαός της Αθήνας διαδηλώνει μαζικά εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί για μία ακόμη φορά, μέσα από την ανιστόρητη θέση περί “δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”, να ξεπλύνει τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου, όπως ο πολύνεκρος βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός περιφρονεί το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Αν ο κ. Μητσοτάκης τιμούσε πραγματικά τη θέση για “λύση δύο κρατών”, θα είχε προχωρήσει στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής του 2015, για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Μια απόφαση, την οποία όλες οι κυβερνήσεις κράτησαν στα συρτάρια τους, προτάσσοντας το δόγμα της “στρατηγικής συνεργασίας” με ΗΠΑ και Ισραήλ, για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης» επισημαίνει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Η στάση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο δράμα και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, όχι μόνο θα καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό, αλλά και θα προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα που προκαλούν την οργή και τη δυσαρέσκειά του και η οποία – σε έναν βαθμό – εκφράστηκε και στις πρόσφατες εκλογές, δυναμώνοντας το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ