ΚΚΕ: Η κυβέρνηση με το βούρδουλα της αξιολόγησης

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση με το βούρδουλα της αξιολόγησης

 

«Το σχέδιο νόμου και η αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση τόσο στις δομές, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, όσο και στους δημοσίους υπαλλήλους, δεν έχει στόχο την παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών, ούτε την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Δεν έχει στόχο να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία ή να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Παιδεία για όλους, όπως είναι η λαϊκή απαίτηση» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Ο αντιδραστικός κρατικός έλεγχος που η κυβέρνηση έχει βαφτίσει αξιολόγηση, ο στόχος των 15.000 απολύσεων για το 2014 που συνδέεται με αυτήν και οι καταργήσεις συγχωνεύσεις οργανισμών, υπηρετούν την αντιδραστική αναδιοργάνωση του αστικού κράτους ώστε αυτό να γίνει πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πιο ταξικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες.

Κυβέρνηση, αστικό κράτος και ΕΕ, με το βούρδουλα της αξιολόγησης επιδιώκουν να επιβάλουν στους χώρους εργασίας το νόμο του φόβου και της σιωπής στους δημοσίους υπαλλήλους.

Η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και εργαζομένων στο δημόσιο αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα» τονίζει το ΚΚΕ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ