Κικίλιας: Ζητήσαμε στήριξη της Εκκλησίας στους εμβολιασμούς – Τι δήλωσαν Ιερώνυμος και Τσιόδρας

Στη Μονή Πετράκη και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το θέμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και το πώς η Εκκλησία μπορεί να συνδράμει για να πειστούν κληρικοί και πιστοί να κάνουν το εμβόλιο.

“Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας” δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ιερώνυμος: Κρίσιμη και χρήσιμη συνάντηση – Θα παλέψουμε για το καλό του λαού

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα. “Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας”, είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Τσιόδρας: Υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα

Τέλος ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. Είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας, σημείωσε. «Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα» υπογράμμισε και παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ