Κικίλιας στον Realfm 97,8: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Αθήνα, νέες πτήσεις και νέες επενδύσεις

Βασίλης Κικίλιας

«Η Αθήνα είναι πλέον συνδεδεμένη με την αθηναϊκή ριβιέρα και την περιφέρεια Αττικής. Εδώ βρίσκεται το μισό ΑΕΠ της χώρας και οι υποδομές και οι δυνατότητες είναι τεράστιες. Φαίνεται και στα αποτελέσματα και στις νέες επενδύσεις» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Η Delta ξεκινάει τις πτήσεις από ΗΠΑ στις 11 Μαρτίου ξανά και από Τορόντο και Μόντρεαλ 28 και 31 Μαρτίου. Έως τώρα έχουν δηλωθεί 56 πτήσεις την εβδομάδα στην πλήρη ανάπτυξη τους από την Βόρεια Αμερική. Φυσικά αναμένονται να ανακοινωθούν κι άλλες. Είναι τεράστια προίκα για την Αθήνα και την Αττική» πρόσθεσε. Η επιμήκυνση που επιτεύχθηκε φέτος φαίνεται και από τις επιδόσεις Απριλίου και Οκτωβρίου- που αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών- ενώ, όπως είπε, και τα αποτελέσματα Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα είναι εξίσου εντυπωσιακά.

«Η στόχευση είναι να μειώνεται το βραχιολάκι και το all inclusive και να προχωρούμε σε αναβάθμιση» σημείωσε.

«Έχουμε νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Πλατεία Κάνιγγος, στη Μητροπόλεως, στη Βούλα, στη Γλυφάδα, στο Σούνιο. Αναβαθμίζονται οι γειτονιές πέριξ της Ομόνοιας και της Πλατείας Καραϊσκάκη, που ήταν πολύ υποβαθμισμένες, με έργα που δίνουν μία άλλη προοπτική στην πρωτεύουσα» είπε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι ταυτόχρονα το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε έργα υποδομής και ανάπτυξης με πόρους του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκλειστικά σχεδόν- πέρα αν θέλετε του εκπαιδευτικού ή της ψηφιοποίησης- επενδύει σε έργα υποδομής. Τα έργα υποδομής είναι οι game changers για τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται, για αυτό και οι εντολές που έχουμε δώσει στις υπηρεσίες είναι ότι δεν σταματάμε. Γιατί με ρώτησαν, “μήπως τυχόν οι εκλογές επηρεάσουν το τουριστικό μας προϊόν”; Και εξήγησα ότι ακόμα και τον Μάρτη- Απρίλη να γίνουν οι εκλογές και πάλι τουρίστες θα έχουμε στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2023/01/18-01-2023_Basilhs_Kikilias_-_Xatzhnikolaoy-Dellatolas_id72375.mp3?_=1
Exit mobile version