Κικίλιας στον Realfm 97,8: Οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου είναι εντυπωσιακές

«Η μεγάλη μάχη που είναι εθνική μάχη υπερέχει όλων των προσωπικών και των κομματικών, το ζητούμενο είναι πώς θα πάει η χώρα μπροστά» είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Ο τουρισμός είναι σκληρό καρύδι. Είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και απέδειξε σε δύσκολες εποχές, εν μέσω πανδημίας, ότι είναι εδώ για να στηρίξει την ελληνική οικονομία και κοινωνία» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

«Οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου του 2023 είναι εντυπωσιακές, ανώτερες του 2022, πολύ ανώτερες του 2019» ανέφερε. «Η επέκταση της τουριστικής περιόδου δίνει στήριξη στην οικονομία σε μήνες που δεν περίμενε κανείς. Τον Ιανουάριο του 2023 είχαμε 10% αύξηση των πτήσεων στο “Ελ. Βενιζέλος” με το 2019» πρόσθεσε.

«Ποτέ δεν είχαν δοθεί ειδικά για τους χειμερινούς προορισμούς 105 εκατ. ευρώ για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και να μπορέσουν να κάνουν διακοπές» τόνισε και δεσμεύτηκε να μελετήσει το θέμα των πολύτεκνων οικογενειών.

«Για το 2022 τα έσοδα θα είναι περίπου 18 δισ.» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ