Κικίλιας για Κωνσταντοπούλου: Τι κοινωνικός ρατσισμός είναι αυτός; – ΒΙΝΤΕΟ

Στην καταγγελία που προέβει συνδικαλιστής αστυνομικός των ΜΑΤ στον ΑΝΤ1 ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής απαγορεύθηκε το Σάββατο η είσοδος στο κτίριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ήμουν υπουργός Δημόσιας Τάξης και κλήθηκα να αντιμετωπίσω τις αγωνιώδεις φωνές, εν μέσω διαδήλωσης, της κα Κωνσταντοπούλου, “Βοήθεια, βοήθεια”. Δεν έτρεξε κανένας κουκουλοφόρος να τη βοηθήσει, δεν έτρεξε κανένας συνδικαλιστής να τη βοηθήσει, έτρεξαν να τη βοηθήσουν, που κινδύνευε η σωματικής της ακεραιότητα, τα παιδιά της ελληνικής αστυνομίας, οι ένστολοι» τόνισε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε:

«Αυτούς τους ένστολους περιφρονεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ανοίγοντας τις αγκάλες της στον οποιονδήποτε εν δυνάμει διαμαρτυρόμενο κουκουλοφόρο ή μη που πετάει φυλλάδες στο προαύλιο της Βουλής ή ενδεχομένως σουλατσάρει δεξιά κι αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη και βεβηλώνει. Και τα παιδιά αυτά, τους εργαζόμενους της  ελληνικής αστυνομίας, δεν τους επιτρέπει τι; Να μπουν στη Βουλή για να επισκεφθούν την τουαλέτα; Αν φοράνε τη στολή τους; Εκεί έχουμε φτάσει; Αλήθεια αυτό είναι το πολίτευμά μας; Η Τρίτη στην τάξη Πολιτειακή Άρχοντας κάνει διαχωρισμό; Τι κοινωνικός ρατσισμός είναι αυτός;».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, υποστήριξε πως αν και δεν γνωρίζει το περιστατικό «Μέσα στη Βουλή υπάρχουν αστυνομικοί. Θεωρώ υπερβολή αυτό που είπε και αυτό που είπε ο κ. Κικίλιας. Τα πράγματα γίνονται κάπως σοβαρά και πιο σοβαρά από ότι φαίνονται… Αν ήταν συντεταγμένη παρουσία τότε πραγματικά κι εγώ να ήμουν Πρόεδρος της Βουλής θα έλεγα δεν θέλω, δεν μιλάω όμως για την ανάγκη τους».

 

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: 

 

Διαβάστε επίσης:

“Απαγόρευσαν σε άνδρες των ΜΑΤ να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα της βουλής” – ΒΙΝΤΕΟ

Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από τη Βουλή, λένε οι αστυνομικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ