Κικίλιας για την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες: Είναι ένα τραγικό γεγονός

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη βρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

“Θα ήθελα να πω ότι πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη” δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: “Επτά Μητροπολίτες που νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι τέσσερις πιο ελαφρά θα παραμείνουν εδώ και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ και για τους άλλους δύο Μητροπολίτες ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως θα διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του ‘Γεννηματάς'”.

Όσο για το ποιοι είναι πιο σοβαρά, σημείωσε: “Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες ιατρικής φύσεως. Νομίζω ότι τα νοσοκομεία και η Υγειονομική Περιφέρεια σωστά και οργανωμένα, όταν θα υπάρχει λόγος, θα εκδώσουν ιατρικό ανακοινωθέν. Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανώς ένα τραγικό συμβάν. Έχει δύο εκφάνσεις: η μία είναι και αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έχει ήδη επιληφθεί το υπουργείο και ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας. Επαναλαμβάνω, είναι ένα πρωτόγνωρο, τραγικό γεγονός. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και κάναμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ